- 20:00
7 3
zvv Amersfoortse Boys 2

Zaalvoetballers IJsselmeervogels beleefden een spannende avond in Utrecht

IJsselmeervogels heeft vrijdag 22 september jl. in Utrecht haar tweede wedstrijd in de Hoofdklasse B gespeeld. De tegenstander van de avond was zvv DOS’58, voor IJsselmeervogels geen onbekende. Beide teams voetbalden vorig jaar samen in de 1e klasse.

Bron: IJsselmeervogels

1e helft
Beide teams begonnen erg behoudend aan de wedstrijd en allebei de teams kregen wat kleine mogelijkheden, maar grote kansen kwamen er in de openingsfase niet. Het bleef dan ook relatief lang 0-0. De eerste treffer volgde rond de 15e minuut uit een ingestudeerde corner. Deze werd genomen door Geert-Henk Muijs en hij zag Nick Heek goed inlopen. Nick schoot op zijn beurt keurig in de linkerhoek en zo kwam IJsselmeervogels op een 0-1 voorsprong.

Lang kon IJsselmeervogels niet genieten van de voorsprong, want het was DOS’58 dat scoorde uit een snelle omschakeling 1-1. Na deze goal werd DOS’58 wat feller en het publiek ging ook flink tekeer. Het leek alsof de scheidsrechter onder de indruk was van het publiek met als gevolg een opvallende gele kaart voor Jelle Kootstra. Wat nog opvallender was was dat Jelle na 2 minuten nog niet het veld in mocht. Hierdoor bleef IJsselmeervogels met 3 veldspelers staan en vond DOS’58 na 3 minuten tegen een man minder dan uiteindelijk toch het net en zo stond het 2-1.

2e helft
IJsselmeervogels begon goed aan de 2e helft en trok de stand al snel gelijk. Het was Alexandr die de bal veroverde en hem meegaf aan Jelle Priem, Jelle gaf hem op zijn beurt met de juiste snelheid mee aan Patrick die hem netjes binnenschoot 2-2. IJsselmeervogels had alles onder controle en begon steeds beter te voetballen. Daniel begon beter in zijn spel te komen en was weer beter begin van een aanval. Hij zocht Alexandr op en liep zelf goed door. Alexandr legde de bal panklaar en Daniel haalde verwoestend uit met de 2-3 voorsprong als gevolg. IJsselmeervogels ging wat behoudender spelen en verdedigde goed. DOS’58 liet de bal rondgaan, maar het was Jelle Priem die voor een onderschepping zorgde. Jelle kon zo doorlopen en tekende voor 2-4 voorsprong.

Eventjes leek het alsof de tank leeg was bij DOS’58, maar door een ongelukkige goal kwamen zij toch weer in de wedstrijd. Het was vervolgens de scheidsrechter die de weg kwijt was en voor een strafschop floot. De rooien werden erg benadeeld en het leek erop dat de scheidsrechter erg onder de indruk was van de aanhang van DOS’58 en dus alles behalve escalatie wilde. Deze bijzondere beslissing was de uitgelezen kans voor DOS’58 om de stand gelijk te trekken. Dit gebeurde ook door een goed ingeschoten penalty.

Het slechtste moment van de scheidsrechter moest nog volgen, want DOS’58 kreeg in de laatste seconden nog een cadeautje van de scheidsrechter. Een vrije trap waarbij het leek alsof er niks aan de hand was. Deze vrije trap vloog hoog in touwen. IJsselmeervogels stond op een 5–4 achterstand en de mannen waren woedend op de scheidsrechter. Een aftrap zou niet meer volgen, want de scheidsrechter floot af voor het eindsignaal.

Aankomende vrijdagavond mag IJsselmeervogels het opnieuw proberen. Ditmaal in de eigen sporthal, De Toekomst. De tegenstander is Lesley Boys 1 en de wedstrijd zal om 20:10 uur beginnen.

Meer info: Hoofdklasse B