Hovocubo VR

Libertas met 4 doelpunten te sterk voor ZVV Den Haag

Vrijdag 10 november jl. heeft Libertas wederom 3 punten aan haar totaal kunnen toevoegen. Hierdoor keerden de Hagenezen zonder punten huiswaarts.

Bron: zv Libertas (Verslag: Esther Dekker)

Onder leiding van aanvoerder Thirza Leistra, begon Libertas sterk aan de wedstrijd. Er waren grote kansen om de score te openen, maar het verlossende eerste doelpunt bleef uit. Tot in de 15e minuut toen Linda Bosma scoorde… Oh nee, het was eigenlijk Silke van der Wal die de bal erin wist te krijgen! Via een nette pass van Thirza Leistra werd Silke in scoringspositie gebracht. Zij zag goed dat keepster Lisa Franken van Den Haag de korte hoek niet goed bewaakte, waar zij dankbaar gebruik van maakte. Na dit doelpunt waren er nog veel kansen, ook aan de kant van Den Haag. Deze werden vakkundig gekeerd door een al wekenlang sterk keepende Laura Hummel en de Haagse uitblinkster, goalie Lisa Franken. De ruststand bleef daardoor 1-0.

De tweede helft startte erg rommelig. Libertas wilde graag aanvallen, maar verloor de bal vaak door eigen toedoen. Den Haag loerde in de tussentijd vooral op de counter en kreeg een drietal grote kansen. Met name Angelica Hertsein verzuimde Den Haag op voorsprong te zetten. In de 28e minuut verdubbelde Libertas de score! Uit een bekeken intrap van Sam Bosma belandde de bal bij haar oudere zus Lotte Bosma. Zij maakte de 100% kans netjes af, wat ook gelijk haar eerste doelpunt in de eredivisie betekende!

Daarna bleef het spel onrustig en slordig van beide ploegen. Voor Den Haag werd de grootste kans gecreëerd door spits Priscilla de Vos, maar deze bal spatte uiteen op de lat. Libertas wist nog tweemaal het net te vinden. Het derde doelpunt kwam wederom van de voet van spits Silke van der Wal. Na goed voorbereidend werk van Sam Bosma werd zij 1 op 1 tegenover keepster Lisa Franken gezet. Deze bal werd koel afgemaakt, 3-0! De laatste goal was gereserveerd voor Sam Bosma zelf. Vanuit een goed uitgevoerde corner belandde de bal in het net. Eindstand 4-0!

Een andere gebeurtenis die zeker niet onbesproken mag blijven was het officiële eredivisie debuut van keepster Marente Germeraad! In de slotminuten van de wedstrijd mocht zij het veld betreden, wat voor haar het begin markeert van haar eredivisie-avontuur. Met haar bescheiden leeftijd van 16 jaar, kunnen we vast uitkijken naar meer!

Meer info: Eredivisie Vrouwen