CFM / Transito
2 5
FC Westland

FC Westland verliest kampioenskraker tegen ZVG/Cagemax

De zaalvoetballers van FC Westland traden afgelopen vrijdag aan in een volgepakte sporthal Oosterbliek aan tegen concurrent ZVG/Cagemax. Inzet van deze wedstrijd was het kampioenschap in de Eerste Divisie B.

Bron: FC Westland

De ploeg uit Gorinchem stond voor aanvang één punt voor op de Westlandse ploeg, die dit seizoen alles wist te winnen, buiten de heenwedstrijd tegen ZVG welke met 3-6 werd verloren. De kampioenschapsdroom spatte voor FCW echter uiteen, aangezien het niet was opgewassen tegen het zakelijke en professionele karakter van ZVG. Na een 3-1 ruststand wist ZVG de wedstrijd met een geflatteerde 5-1 te winnen.

FCW kwam in de beginfase niet in de wedstrijd, wat resulteerde in de 1-0 voorsprong voor ZVG. In de fase die volgde kregen beide ploegen kansen maar was het Rafik El Osrouti die de Westlandse ploeg op gelijke hoogte wist te zetten. Toch wist de thuisploeg nog een extra versnelling te vinden en kwam ZVG in de laatste minuten voor rust op een 3-1 voorsprong, mede door een 10-meter trap na een 6e overtreding.

Na rust kwam het voetballende vermogen van FCW steeds meer naar boven, maar ZVG schakelde gedisciplineerd en goed om. Daarnaast, wanneer FCW tot grote kansen kwam, voorkwam de zeer sterke keepende ZVG-sluitpost Dustin van Bezooijen enkele zekere treffers. Twee minuten voor tijd viel de beslissing in de wedstrijd na alles-of-niets voetbal van FCW. Helaas leidde deze 4-1 ook tot het gooien van flesjes op het veld door de fans van ZVG. Het teruggooien van deze flesjes door twee gefrustreerde FCW spelers zorgde voor en een opstootje tussen spelers en deze 'zogenoemde' fans. Na een korte afkoelperiode werd deze wedstrijd gelukkig uitgespeeld zonder Faloun & Said die verplicht in de kleedkamer achter moesten blijven na hun rol in het opstootje. Ook trainer James Dhanai kon hen vergezellen vanwege zijn te hevige protesten omtrent het wegsturen van de twee spelers door het arbitrale trio. ZVG wist in de slotminuut de eindstand nog op 5-1 te bepalen.

FCW zal deze teleurstelling te boven moeten komen, bij zichzelf te raden moeten gaan, en zich op een positievere manier richten op de laatste 3 wedstrijden van de competitie.

Meer info: Eerste Divisie B