FC Westland

FC Westland staat voor een hels karwei in de nacompetitie, na verlies tegen ZVS/Bodemflex

De zaalvoetballers van FC Westland traden afgelopen vrijdag aan in de heenwedstrijd voor de promotie naar de Eredivisie tegen ZVS/Bodemflex. De ploeg uit Sint Michielsgestel was 3e geworden in de Eerste Divisie C, en periodekampioen, en daarom de eerste uitdager voor FCW richting de Eredivisie.

Bron: FC Westland

Na een 2-1 achterstand verloor FC Westland uiteindelijk met 6-2 en staat zo voor een grote uitdaging in de terugwedstrijd (vrijdag 17 mei a.s. in eigen huis, in sporthal Hoge Veld).

De ploeg van James Dhanai had in de beginfase moeite met de georganiseerde en fysiek sterke Brabanders. Na 10 minuten wist ZVS de score te openen met een mooie solo. Het was Jabrane El Youssefi die FC Westland op gelijke hoogte zette, maar binnen de minuut keken de Westlanders toch weer tegen een 2-1 achterstand aan.

Na rust kwam FC Westland sterk uit de startblokken. Redouan El Margi schoot binnen de minuut vernietigend de 2-2 binnen. In een fase met kansen aan beide kanten was het ZVS die de wedstrijd naar zich toe trok met de 3-2 en vervolgens ook de 4-2 (fortuinlijk, via de rug van keeper Barry Botman) wist te maken. FC Westland verzuimde de kansen op de aansluitingstreffer te maken en ook een man-meer-situatie, na een rode kaart van de thuisploeg, was niet aan FCW besteed.

De thuisploeg was uitermate effectief en zette zich, door ook de 5-2 en 6-2 te maken, met één been in de volgende ronde richting de Eredivisie.

Daarvoor zal ZVS/Bodemflex deze voorsprong eerst moeten verdedigen op bezoek bij FC Westland. Vrijdag 17 mei a.s. trappen FC Westland en ZVS af om 21:30 uur in sporthal Hoge Veld in het Wateringse Veld.

Meer info: Eerste Divisie B