FC Marlène / FG Live 2
- 20:30
VV PKC '83 / Team Amoeri
15 5

Oppermachtig ZVV Urk/Bakkerij de Kof na rust veel te sterk voor Futsal Emmeloord/Meat & Eat

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 een ruime overwinning behaald. In Sporthal de Vlechttuinen wonnen de Urkers met 8-4 van Futsal Emmeloord.

Bron: ZVV Urk

Afscheid Harm Snoek
Voorafgaand aan de wedstrijd, werd afscheid genomen van teamleider Harm Snoek. Hij werd na vele jaren van trouw dienstverband vooraf gehuldigd. Al sinds 2008 is Harm betrokken geweest bij ZVV Urk. In het seizoen 2011/2012 werd hij materiaal man, alvorens hij vanaf 2013/2014 de rol van teamleider op zich nam. Harm heeft dit dus 10 seizoenen mogen doen en daar zijn wij als ZVV Urk hem heel dankbaar voor. Uiteraard zal Harm ook de komende seizoenen als toeschouwer en goede vriend van de selectie het team een warm hart toe dragen tijdens de thuiswedstrijden af en toe nog een uitwedstrijd meepikken zal vast nog op de agenda staan.

Kof 1 maatje te groot
In Sporthal de Vlechttuinen kwam Futsal Emmeloord met een jeugdig team op de been. Enkele spelers lieten zien een aardig balletje te konden trappen, maar over het geheel kwam men simpelweg tekort tegen een fysiek sterk ZVV Urk/Bakkerij de Kof.

In de eerste helft dicteerde de thuisploeg het spel. En kwam het via Johan Loosman ook al vrij snel op een 1-0 voorsprong. Daarna bleef De Kof 1 de lakens uitdelen en nam het veelvuldig het doel van keeper Teun Snijder onder vuur. De Urker in Emmeloordse dienst keepte een prima wedstrijd, ondanks het feit dat hij acht tegentreffers te verwerken kreeg, maar hij kon ook in de tweede helft niet voorkomen dat de score alsnog hoog opliep voor de Emmeloorders, wat zich hierin ook fysiek flink gewonnen moest geven.

Dat er bij rust slechts een 1-0 tussenstand op het bord stond, mag gerust een wonder genoemd worden. Hij goede keepers werk van Teun Snijder en aan de andere kant ook enkele mogelijkheden voor Futsal Emmeloord, wat bovendien ook een enkele keer het alaminium van keeper Marinus Bakker raakte, hadden de score hoger moeten doen uitvallen.

Overwinning
Dit gebeurde ook na rust. Waar Emmeloord in eerste instantie nog de gelijkmaker (1-1) wist te produceren, waren het vrij snel daarna Kees de Boer en Johan Loosman wie De Kof 1 op een 3-1 voorsprong brachten. Vanaf toen was het tamelijk één-richtingsverkeer in De Vlechttuinen.

Na de benutte penalty van Teun Snijder (3-2) kwam er nog even hoop in de blauw witte harten, maar al vrij snel liep te score op in Urker voordeel. Het waren Kees de Boer en Klaas Jelle Romkes die de wedstrijd op slot gooiden (5-2)

Daarna werden de teugels is minder strak gelaten, ging de pijp leeg aan Emmeloordse zijde en liep de score nog verder op. Enkele Urker treffers met tussendoor nog een speldeprikje vanuit Emmeloordse zijde, zorgden voor een ruime 8-4 einduitslag.

Voor Bakkerij de Kof 1 een ruime overwinning in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2023/2024. Komende vrijdag avond zal het seizoen afgesloten worden met een uitwedstrijd bij Futsal Winsum.

Meer info: Eerste Divisie A