- 20:10
5 4
zvv Ziekenhuis Amstelveen

IJsselmeervogels zaal verliest bij BZC’13

IJsselmeervogels zaal 1 speelde afgelopen woensdag de vierde competitiewedstrijd, uit tegen BZC’13. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tegen de ploeg uit Naarden.

Bron: IJsselmeervogels

1e helft
BZC’13 begon voorzichtig aan de wedstrijd. IJsselmeervogels maakte van de eerste minuut de dienst uit, wat resulteerde in een snelle 0-1 voorsprong. Alexandr Grigorescu kon door een fout van de keeper gemakkelijk tekenen voor de openingstreffer.

Er werden nauwelijks kansen gecreëerd door de tegenstander in de beginfase van de wedstrijd. Mede hierdoor werden de Vogels gemakzuchtig. BZC’13 scoorde uit het niets de gelijkmaker vanuit een onmogelijke hoek. Twee minuten daarna maakte de ploeg uit Naarden zelfs de 2-1. Wederom dankzij slap verdedigen van de Vogels was de wedstrijd in een mum van tijd helemaal omgedraaid.

In de 20e minuut ging het van kwaad tot erger. Een hoge bal van de keeper belandde in de voeten van de spits van BZC’13, die de bal ijskoud langs keeper Giel Kootstra schoot: 3-1. In de laatste minuut van de eerste helft wist Serhii Fil met een hard schot nog wel de 3-2 op het scorebord te zetten. Hierna floot de scheidsrechter af voor de rust. Genoeg werk aan de winkel dus voor de Vogels in de tweede helft.

2e helft
De tweede helft begon goed voor IJsselmeervogels. Na vier minuten wist Patrick Koelewijn te scoren op aangeven van Daniël Adam. De achterstand was hiermee weggepoetst. Een paar minuten later maakte BZC’13 echter de 4-3 na een mooie combinatie. Na deze goal werd er door de Vogels meer druk gezet, wat resulteerde in een aantal kansen.

Deze kansen werden niet beloond met een treffer. Sterker nog, de bal vloog aan de andere kant van het veld het doel in. Een vlijmscherpe counter werd in stijl afgemaakt met een stiftje: 5-3. Na deze goal wist Alexandr Grigorescu nog wel wat terug te doen, maar het bleek niet voldoende om nog met een punt terug te reizen naar Bunschoten-Spakenburg.

Met deze 5-4 nederlaag blijft IJsselmeervogels zaal 1 steken op 6 punten uit 4 wedstrijden. Vanavond komt IJsselmeervogels zaal 1 alweer in actie, ditmaal in Weesp tegen FC Weesp om 21:00.

Meer info: Hoofdklasse B