- 20:30
Futsal Rotterdam VR
1 2

Zaalvrouwen Libertas fors onderuit tegen koploper FC Marlène

Afgelopen vrijdag stond er een lastige tegenstander op het programma. Landskampioen en koploper in de eredivisie FC Marlène uit Heerhugowaard had nog geen wedstrijd verloren dit seizoen en zette deze lijn door tegen Libertas. Omdat Libertas zich al had geplaatst voor de winnaarspoule liet coach Symen Abe Hoekstra een aantal speelsters debuteren bij de Friezinnen.

Bron: zv Libertas (verslag: Esther Dekker)

Libertas kon tot 8 minuten voor rust gelijke tred houden met FC Marlène. De thuisploeg wist zelfs de eerste kansen van de wedstrijd te creëren. Jildou Koning en Neeltsje Visser waren dicht bij een doelpunt. Maar het eerste doelpunt viel aan de andere kant. Met een goed uitgespeelde aanval en een miscommunicatie in de verdediging van Libertas, kwam de 0-1 op het scorebord. FC Marlène zette dit offensief door. Een minuut later viel al de 0-2. Hierna stortte het vijftal van Libertas als een kaartenhuis ineen. Nog voor rust scoorde FC Marlène drie keer, hieronder een ongelukkige eigen doelpunt van Lianne van Tol. De 0-5 ruststand was gezien het doeltreffende en zuivere voetbal van FC Marlène zeker verdiend. De doelpuntenmachine uit Heerhugowaard stond duidelijk op scherp afgesteld.

In de tweede helft werd er kort na rust nogmaals gescoord door FC Marlène. Via Lotte Bosma en Rachel Geertsma probeerde Libertas nog een aantal keren een counter te benutten, maar een doelpunt zat er niet in. In de minuten die volgden vielen er nog twee doelpunten. Opmerkelijk waren ook de kanonschoten van aanvoerder Sanne Brand die keepster Veselina Bukina op de lat uiteen zag spatten. De 0-8 eindstand betekende een zwaar verlies voor Libertas tegen een sterk spelend FC Marlène.

Meer info: Eredivisie Vrouwen