- 21:00
ZVC Veenendaal
5 1

ZVV Middelburg beleeft een sterk debuut in de landelijke beker

ZVV Middelburg begint aan de landelijke bekercompetitie na een sterke voorbereiding. Deelname aan deze competitie is verdiend dankzij de uitstekende prestatie in het afgelopen seizoen in District Zuid 1. Met een aantal versterkingen zoals Okan Baskos, Celino Davidse, Eszra Mual en de terugkomst van Dani Rodriguez streeft ZVV Middelburg naar een succesvol seizoen.

Bron: ZVV Middelburg

In de eerste helft van de wedstrijd begon ZVV Middelburg sterk, zowel in de verdediging als in de aanval. Al snel opende debutant Celinio Davidse de score met een doelpunt, op aangeven van Dani Rodriguez. Dit bleef ZVV Middelburg lang volhouden en zo werd de score verdubbeld naar 2-0 door Quinten Lourens, op aangeven van Eszra Mual.

Hoewel ZVS Bodemflex traag begon, herstelden ze zich geleidelijk en oefenden ze in de laatste 5 minuten van de eerste helft veel druk uit. Desondanks slaagde ZVV Middelburg erin om de nul te behouden, met name dankzij uitstekend keeperswerk van Arash Emamjomeh.

In de tweede helft zette ZVV Middelburg het sterke spel voort dat ze in de eerste helft hadden laten zien. Ondanks enkele onnauwkeurigheden slaagden ze echter niet in om meer doelpunten te scoren. ZVS Bodemflex, die niets meer te verliezen had, begon de druk te vergroten en creëerde af en toe kansen door ZVV Middelburg onder druk te zetten. Maar Arash bleef uitblinken en weerstond alle aanvallen van ZVS Bodemflex.

Na een prachtige 1-2 combinatie tussen Celino Davidse en Victor Evangelista, voegde Celino Davidse zijn naam voor de 2e keer toe aan het scorebord. Waardoor het 3-0 werd. ZVS Bodemflex probeerde nog meer druk uit te voeren door een powerplay* uit te voeren (*waarbij de keeper mee naar voren gaat). Na balverlies van ZVS Bodemflex countert ZVV Middelburg en bracht de andere debutant (Okan Baskos) de score op 4-0, op aangeven van Quinten Lourens.

Meer info: Beker Landelijk

ZVS/Bodemflex opnieuw na één ronde klaar in de beker

Ook dit seizoen is ZVS/Bodemflex na 1 duel al klaar in de beker. Op bezoek bij ZVV Middelburg werd een 4-0 nederlaag geleden.

Bron: ZVS

Na een prima voorbereiding, begon voor ZVS deze avond al een klein beetje het echte werk, met het bekerduel met ZVV Middelburg. De topklasser dankt zijn deelname aan de landelijke beker aan de finaleplaats in district Zuid I. Bij ZVS maakte deze avond Dennis Kapteijns en Sky van Dongen hun officiële debuut.

Net als vorige week in Houthalen, was er ook nu een vroege achterstand. Onnodig balverlies werd door Celino Davidse afgestraft. Na 10 minuten verdubbelde de thuisploeg de score. Na een corner van ZVS counterde de thuisploeg via Quinten Laurens naar 2-0. ZVS speelde geen beste 1e helft, als er gevaar was kwam dat vooral van de thuisploeg, die steeds bleef loeren op balverlies aan ZVS kant. Met name daardoor kreeg de Zeeuwse ploeg de mogelijkheden.

In de 13e minuut kende ZVS zn beste fase in de 1e helft. Maar dat gold ook voor Middelburg keeper Arash Emamjoneh, die 2 fraaie reddingen in huis had op inzetten van Martin de Laat en Sjoerd van Lokven.

Na rust was het ZVS dat al alles of niets ging spelen. Mogelijkheden genoeg, maar het vond meerdere malen de uitblinkende doelman Emamjoneh of een Zeeuwse voet op zijn weg. De thuisploeg deed dan vervolgens in de 27e minuut wat ZVS naliet en leek het duel te beslissen via Davidse die van dichtbij kon intikken; 3-0.

In de 34e minuut profiteerde Okan Baskos van een leeg doel en was het duel nu wel beslist: 4-0. In de slotminuut was Emamjoneh eindelijk een keer kansloos op een inzet, maar Yusuf Ogutcu trof de paal. Het was echt zo'n dag dat het maar niet wilde lukken.

Volgende week de start van de competitie, uit tegen het ZVV Ede 2.