ZVV Den Haag VR
- 20:45
2 0

Zaalvrouwen Libertas tonen veerkracht tegen Middelburg

Na een lange reis met vele obstakels kwam de selectie van Libertas rond 20.00 uur zonder de wedstrijdtenues aan in sporthal De Kruitmolen in Middelburg. Na een aantal telefoontjes had de thuisvereniging een compleet outfit geregeld: tige tank!!

Bron/Foto: zv Libertas

Libertas plaatste zich in een hectische wedstrijd bij de laatste zes van Nederland door 2-2 gelijk te spelen. Een iets beter Libertas (met name in de tweede helft) moest twee keer een achterstand ombuigen. Het was Eden Plezia die Middelburg, na slordig balverlies van Marissa Elzinga, op voorsprong zette. Vlak na rust was het Lotte Bosma die na uitstekend voorbereidend werk van uitblinkster Jildou Koning de 1-1 voor haar rekening nam.

Er leek geen vuiltje aan de lucht. Libertas heerste tegen een machteloos Middelburg. Maar één prima uitgevoerde counter betekende opnieuw een voorsprong voor de Zeeuwen. Jildou Koning was paar minuten later verantwoordelijk voor de 2-2. Esther Dillema kreeg in de tweede helft nog twee grote kansen, maar stuitte beide keren op keepster Elisha Hofman.

In de slotfase leek het nog helemaal mis te gaan. Keepster Veselina Bukina schopte pardoes de bal naar iemand met een 'verkeerde' kleur. Gelukkig herstelde zij zelf haar fout en zorgde Jildou Koning vervolgens met een spectaculaire redding op de doellijn voor een welverdiend punt. Uiteindelijk konden beide teams wel leven met deze remise.

Na afloop was het smullen geblazen. De zeer gastvrije thuisvereniging trakteerde op Zeeuwse bolussen. Deze zijn bij elke bakker in Zeeland te koop. Het is een opgerolde stengel witbrooddeeg. Heerlijk door de bruine suiker gehaald. Bolussen zijn lekker zoet en plakkerig. De lekkerste bolussen, plakken het meest. Je kunt ze zo eten, uit het vuistje. Maar met een laag Zeeuwse roomboter zijn ze extra lekker. Daar eet je je vingers (bijna) bij op.

Meer info: Eredivisie Vrouwen