- 21:05
RKSV TOB
3 5

IJsselmeervogels zaal wint overtuigend van Brederodes

IJsselmeervogels zaal wist vrijdag 27 oktober jl. met overtuiging te winnen van Brederodes. In De Toekomst werd er met 9-2 gewonnen. IJsselmeervogels was voorafgaand aan de wedstrijd uit op revanche, aangezien het nog nooit lukte om een punt te pakken tegen het team uit Vianen.

Bron / Foto's: IJsselmeervogels

Beide teams wisten vorig jaar via de play-offs te promoveren naar de Hoofdklasse. In de eerste klasse werd er al twee keer tegen elkaar gespeeld. Hierin ging Brederodes, met onder andere oud-Feyenoord speler Jan-Arie van der Heijden, beide keren met de overwinning ervan door. Hierdoor waren de Vogels extra gemotiveerd om deze keer wél met een goed resultaat van het veld te stappen.

Eerste helft
De wedstrijd begon goed voor IJsselmeervogels. Amper twee minuten na de aftrap tekende Joël Kok voor de openingstreffer. Een schitterende steekpass van Patrick Koelewijn sneed dwars door de verdediging van Brederodes, waarna Joël Kok koelbloedig afrondde. De toon was hiermee meteen gezet voor de rest van de wedstrijd. Brederodes leek in de beginfase bevangen door nervositeit en beging diverse slordigheidsfoutjes. Een van deze fouten werd meedogenloos afgestraft door Daniël Adam, die een pass in de opbouw onderschepte en de voorsprong verdubbelde voor IJsselmeervogels.

Brederodes 3

Met een comfortabele 2-0 voorsprong namen de Vogels iets gas terug, terwijl Brederodes zich langzaam herstelde en meer kansen creëerde. Een paar indrukwekkende reddingen van keeper Giel Kootstra hield IJsselmeervogels op de been. Brederodes maakte aanspraak op de aansluitingstreffer, maar deze goal bleef uit. Sterker nog, na een vlijmscherpe counter wist Alexandr Grigorescu zelfs de 3-0 te maken. Een briljant een-tweetje met Jelle Kootstra, zorgde ervoor dat Alexandr Grigorescu oog in oog met de keeper kon staan. Hij schoot de bal door de benen van de keeper het doel in.

Het leek er dus op dat IJsselmeervogels met deze 3-0 voorsprong, ongeschonden de rust in zou gaan. Maar net voor het fluitsignaal ging het mis voor Jelle Priem. In duel met een verdediger van de uitploeg, klapte zijn enkel dubbel. Dit betekende het einde van de wedstrijd voor Jelle Priem. Na deze tegenslag floot de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

Tweede helft
In de tweede helft moesten de Vogels het dus doen zonder hun topscorer. Brederodes begon gretig en zette IJsselmeervogels flink onder druk. Binnen een paar minuten spelen, scoorde oud-Feyenoord speler Jan-Arie van der Heijden de 3-1. Met een hard afstandsschot, liet hij keeper Giel Kootstra machteloos. De Vogels waren hiermee gewaarschuwd en moesten een manier zien te verzinnen, om onder de hoge druk van Brederodes uit te spelen.

Deze hoge druk werd echter keihard afgestraft door Serhii Fill. Hij wist twee man het bos in te sturen en gaf daarna een splijtende pass in de richting van Alexandr Grigorescu. Hij kwam voor de tweede keer deze wedstrijd één op één voor de keeper te staan en wist wederom te scoren: 4-1. Deze goal was een flinke domper voor de uitploeg, dat hiermee het geloof in een comeback compleet verloor. IJsselmeervogels daarentegen, kon opgelucht ademhalen nadat het de storm van Brederodes had overleefd.

De organisatie van Brederodes viel in duigen en daar maakte Patrick Koelewijn goed gebruik van. Na een mooie actie langs de zijlijn van Daniël Adam, gaf hij de bal voor richting de tweede paal. Patrick Koelewijn gleed de bal in het doel en stelde hiermee de overwinning zo goed als veilig. IJsselmeervogels bleef hierna doorgaan met aanvallen, mede door de fanatieke aanmoediging vanuit
de sporthalbar. Het vertrouwen groeide zelfs zoveel, dat IJsselmeervogels overging op een andere tactiek. Met deze tactiek speelde keeper Giel Kootstra mee in de aanval, waardoor er een man-meer-situatie gecreëerd werd. Dankzij deze offensieve zet, scoorde Nick Heek de 6-1 na een mooi uitgespeelde aanval.

Brederodes 2

Het doelpunt van de avond werd gemaakt door Serhii Fil. Giel Kootstra gooide de bal over de verdediging van Brederodes heen, waarna Serhii Fil de bal feilloos uit de lucht plukte. Met deze ‘Messiaanse’ aanname, bracht hij het publiek in extase en wist hij de voorsprong uit te breiden. Het team uit Vianen viel als een kaartenhuis in elkaar en raakte volledig de kluts kwijt. Een eigen goal was tekenend voor de hele wedstrijd. Patrick Koelewijn schoot de bal richting de tweede paal, waar Alexandr Grigorescu helemaal vrij stond. De bal werd gestopt door de keeper, maar belandde uiteindelijk via de verdediger alsnog in het doel: 8-1.

In de laatste paar minuten wist Giel Kootstra zijn steentje bij te dragen in de aanval, door Daniël Adam op leeg doel te laten scoren. Brederodes deed hierna nog wel wat terug. Door het opportunistische spel van de Vogels, lag er veel ruimte achter de verdediging. Willem-Paul van der Heijden maakte hier gebruik van en scoorde een eretreffer. Het was gelijk het laatste moment van de wedstrijd. De scheidsrechter floot af met een eindstand van 9-2.

Met deze overtuigende overwinning, haakt IJsselmeervogels zaal 1 volledig aan bij de top van de Hoofdklasse. Met 12 punten staan de Vogels op de tweede plaats, met nog maar 1 punt achterstand op de koploper. De volgende wedstrijd vindt plaats op 10 november. In Amsterdam staat een spannende wedstrijd op het programma tegen directe concurrent Golden Stars FC. De wedstrijd zal om 21:10 beginnen.

Meer info: Hoofdklasse B