0 0
Leestijd:2 Minuten, 10 Seconden

Dit soort wedstrijden zijn altijd de krenten in de pap! Twee clubs die zo van elkaar verschillen en op basis daarvan binnen de zelfde stad historische duels tegen elkaar afleggen. Een wedstrijd op zich.

Hovocubo  Gerrie Meijer – gerriefotografie.nl

’t Veerhuys die het boven verwachting goed doet in deze competitie en zich in een positie heeft genesteld dat play offs in het zicht zijn zorgt ervoor dat er bij Hovocubo geen enkele sprake is van onderschatting. Eigenlijk best wel trots dat beide teams strijden voor een plek in de play offs. Maar de haven is nog ver voor beide teams. We zijn slechts bijna op de helft van de competitie.

Hovocubo start goed en binnen twee minuten zorgt Zakaria Amrani voor een droge knal binnen de cirkel die de 0-1 betekent. Het antwoord van de stadsgenoot volgt direct maar de inzet Younes Daari eindigt op de lat. Dit is ook de fase dat de geelhemden nog voor het meeste gevaar zorgen, Dave Stet had het hier het meest druk. In de zesde minuut scoort Karim Mossaoui het tweede Hovocubaanse goal en ’t Veerhuys weet deze stand vast te houden tot in de rust. Een 0-2 halverwege betekent dat het nog gewoon een wedstrijd is. Voor Hovocubo zaak om het hoofd erbij te houden en niet te verslappen.

Dit werd goed benoemd is de kleedkamer en de spelers voegen daad bij het woord. Faisel Mellah zorgt binnen de minuut na de aftrap voor de 0-3. Nu kon het niet meer stuk gaan. Maar Hovocubo blijft zakelijk spelen volgens de vooraf afgesproken teamdiscipline. Youssef Makraou scoort met een wereldknal de 0-4. Hierna zet Antoine Gooyers Dennis Pals in als vijfde veldspeler en dit bezorgt de enige tegentreffer van de thuisploeg. Mo Darri, verder in deze wedstrijd onzichtbaar,  weet in de meermans situatie de bal er in te prikken. Maar twee minuten voor tijd maakt Mats Velseboer het karwei af en brengt de eindstand op 1-5.

Met gierende banden vertrok de Hovocubo selectie nog naar De Opgang om daar een klein feestje te vieren samen met de dames die ook een overwinning op zak hadden en daarmee zich op een play off plaats nestelen.

Komende twee weken staan twee thuiswedstrijden op het programma. Eerst komende week (15 december) komt het stugge Volendam van Hjalmar Hoekema op bezoek. Een week later komt de verrassing van het jaar –promovendus Amicitia/Bert Zeegers– die samen met ’t Knooppunt de tweede plaats bestrijkt naar De Opgang. Noteer deze datum (22-12) in uw agenda want de selectie zal uw steun dik en dik nodig hebben.