0 0
Leestijd:2 Minuten, 19 Seconden

Wat is er zo bijzonder aan een competitiewedstrijd tegen REUZ? Is de reden dat de Vriezenaren enigszins met knikkende knieën afreizen naar De Drait? In hun eigen voorbeschouwing op de wedstrijd spreekt men van “een pittige kluif”. Na nog geen tien minuten spelen bleek dat inderdaad een goede typering.

Futsal Dragten

Het zat Futsal Dragten de laatste weken ook niet mee. Kansen genoeg, maar doelpunten bleken schaars. En als dan, zoals vorige week bij Futsal Winsum, spelers veelal ‘niet thuis geven’ en dus kansloos wordt verloren, dan wordt het zorgelijk. Kijkend naar de stand, Dragten stond voor deze wedstrijd tiende, dan zullen er punten gepakt moeten worden. Anders komt het gevreesde spook om de hoek kijken en wordt het seizoen onbedoeld verlengd met het spelen van een degradatiewedstrijd. Het is inderdaad zo, dat thuiswedstrijden tegen REUZ steeds een positieve score opleverden. Maar met de recente uitslagen in het achterhoofd mag een overwinning tegen de nummer vier als ‘verrassend’ worden beschouwd.

Binnen zes minuten stond een comfortabele 3-0 voorsprong op het scorebord. REUZ werd in het eerste deel van de wedstrijd overrompeld en wist zich even geen raad met de dadendrang van Dragten. De thuisclub speelde goed, agressief en vol passie. De druk die REUZ wilde zetten, werd tenietgedaan en met twee messcherpe counters werd in de eerste minuten de basis gelegd voor iets moois. Toen het in de 10e minuut ook nog 4-0 werd, konden de drie punten al bijna worden bijgeschreven. Waren er dan helemaal geen kansen voor de gasten? Zeker wel. Maar waar Dragten in vele voorgaande wedstrijden last van had, bleek nu bij REUZ tot twee keer toe de paal een irritant obstakel. De wedstrijd was met een 5-0 ruststand eigenlijk al gespeeld.

Voor het begin van de tweede helft instrueerde coach Luchien Eding zijn mannen vooral te letten op het balbezit: “We staan wel ruim voor, maar we zijn er nog niet.” REUZ kwam in het begin van de tweede helft ook beter uit de startblokken. Een vrije trap in de 29e minuut leidde tot de 5-1 en de druk op de Dragtster verdediging werd opgevoerd. Enkele halve kansen voor REUZ deed de stand niet veranderen en toen Dragten met nog tien minuten te spelen was uitgelopen naar 7-1, was het voor REUZ duidelijk dat er opnieuw geen eer te behalen viel. Toch werd er enkele minuten voor tijd nog gescoord door de gasten en klonk er een applaus vanaf de tribune bij deze voor Dragten broodnodige 7-2 overwinning.

Door deze winst stijgt Dragten weliswaar naar de 8e plek op de ranglijst, maar het verschil tussen plaats 7 en 12 bedraagt slechts twee punten. Het worden nog boeiende weken, met voor Futsal Dragten komende vrijdag de thuiswedstrijd tegen koploper en aanstaand kampioen zvv Urk.