Wedstrijd duurt voor zaalvrouwen ZVG/Cagemax een paar minuten te lang

0 0
Leestijd:3 Minuten, 15 Seconden

Heerhugowaard – Vrijdag 17 september jl. stond de eerste competitiewedstrijd voor de dames van ZVG/Cagemax op het programma. Direct een pittige, want de dames gingen op bezoek bij misschien wel DÉ favoriet voor de titel, FC M.A.R.L.E.N.E. (voorheen Reiger Boys). Na twee keer twintig minuten bleek de versterkte thuisploeg nipt te sterk voor ZVG/Cagemax: 2-1.

Bron: ZVG

Voorafgaand aan de wedstrijd een positieve verrassing aan de zijde van ZVG/Cagemax. Marloes Blom keerde na vijf weken blessureleed terug in de selectie. Een welkome opsteker voor de smalle selectie van trainer/coach Johan van der Hoek.

Dat FC M.A.R.L.E.N.E. eerder al wellicht de grote titelfavoriet werd genoemd in dit verslag is niet zomaar. De Heerhugowaarders versterkten zich afgelopen zomer o.a. met internationals als Aaike Verschoor en Lotte Hopman.

ZVG/Cagemax begon goed voorbereid aan de wedstrijd en ondanks dat FC M.A.R.L.E.N.E. veel aan de bal was werd de thuisploeg amper gevaarlijk. De Gorkumse dames loerden op de momentjes die elke wedstrijd ontstaan. ZVG/Cagemax had duidelijk een antwoord op de tactiek van FC Marlene en zo ontstond een enerverend schouwspel.

Uit een foutieve breedte bal viel de eerste goal van de wedstrijd voor de thuisploeg. Een domper voor ZVG/Cagemax dat de zaakjes tot dat moment goed voor elkaar had. Razendsnel werd er geprofiteerd van dat ene foutje voor rust van ZVG/Cagemax: 1-0.

Waar in het verleden de koppies wel eens gingen hangen, bleef ZVG/Cagemax geconcentreerd spelen. Ook mooi om te zien was de ontwikkeling qua coaching. Niet alleen vanaf de zijkant, maar ook in het veld hielpen de dames elkaar door te praten, posities op de juiste momenten over te nemen en er keihard met en voor elkaar te werken. Nog voor rust kwam de beloning voor ZVG/Cagemax. Nadat FC M.A.R.L.E.N.E. goed onder druk was gezet plaatste Patricia Looijen de bal het veel precizie in de verre hoek: 1-1.

Aan het begin van de tweede helft eenzelfde spelbeeld. FC M.A.R.L.E.N.E. dat in balbezit dicteerde, weinig gevaarlijk werd en ZVG/Cagemax dat loerde op die ene kans. En die kans kwam er. Meer dan één. Onder andere een tweetal momenten van Daniëlle Kortlever en Patricia Looijen, waarbij de keepster de thuisploeg redde.

FC M.A.R.L.E.N.E. voerde de druk echter steeds verder op. Het was duidelijk dat de wedstrijd niet in 1-1 zou gaan eindigen, alleen wie zou de winnaar worden van deze spannende pot zaalvoetbal, onder toeziend oog van bondscoach Niña George-Koek. Waarom was dit duidelijk? De dames van ZVG/Cagemax hebben nog nooit een wedstrijd gelijkgespeeld en soms heb je van die wedstrijden dat je 100% zeker weet dat de winnende goal nog gaat vallen. Aan welke kant dan ook.

Uiteindelijk was de thuisploeg de gelukkigste. Met nog zo’n vier minuten op de klok werd Hannah van den Heuvel gepasseerd in de korte hoek. De opluchting aan de kant van de thuisploeg was duidelijk zichtbaar: 2-1.

Een slotoffensief van ZVG/Cagemax haalde niets meer uit en zo kwam er een einde aan deze prachtige pot zaalvoetbal. Reclame voor de sport. Helaas zonder punten in de tas terug naar Gorinchem.