0 0
Leestijd:2 Minuten, 52 Seconden

Futsal Winsum heeft vrijdagavond in Heerhugowaard met 3-3 gelijk gespeeld tegen FC Marlène 2. Dat was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. De ploeg van Marc Krüger kwam terug van een 3-1 achterstand en had in de slotseconden ook zo maar kunnen winnen.

Kornelis Prins

Winsum begon goed en kreeg via Reinder Haaksema en Stefan Bultena direct grote kansen. Haaksema zag zijn inzet na een prima actie van David Albert Villalta op het laatste moment geblokt worden en het schot van Bultena werd van de lijn gehaald. Gaandeweg de eerste helft lieten de reserves van Marlene zich aanvallend ook steeds meer zien. Toch waren het de bezoekers die na tien minuten op voorsprong kwamen. De doelman van de thuisploeg blunderde toen hij een hoge bal niet over controle kreeg. Reinder Haaksema profiteerde dankbaar.

Lang kon Winsum niet genieten van de voorsprong. Ulco Brinkhuizen stond na een bijzondere actie van zijn tegenstander op het verkeerde been en het schot verdween in de lange hoek. Winsum kreeg aanvallend ook veel ruimte maar was vaak niet sterk genoeg in het maken van de juiste keuzes. Hierdoor werden overtalsituaties niet goed uitgespeeld. Verdedigend ging het richting het rustsignaal ook steeds minder. Bij de 2-1 liet Deshly Storm zijn man eenvoudig uit de rug lopen. Het was daarna aan Reinder de Haan te danken dat de bezoekers niet op een grotere achterstand geschoten werden.

De tweede helft begon meteen attractief met kansen aan beide kanten. Toch waren de grootste voor FC Marlène maar opnieuw was De Haan prima op dreef. Na een overtreding van Michiel van Bolhuis kreeg de ploeg uit Noord-Holland een penalty. De Haan bleef goed staan en kreeg de bal vol op het hoofd. De doelman moest even weer opgelapt worden maar hield zijn doel schoon. De 3-1 viel toch nadat Tim Hoff even zijn man kwijt was. Het leek een moeilijk karwei te worden maar de bezoekers gingen in de laatste tien minuten meer druk zetten en daar had de thuisploeg het moeilijk mee. De aansluitingstreffer viel toen David Albert Villalta en Björn Schutter samen druk zetten. Schutter zette zijn teamgenoot vervolgens vrij voor de keeper, waarna Albert Villalta fraai om de goalie heen draaide en als eerste de bal terug gevonden had.

Winsum kreeg via Stefan Bultena en Michiel van Bolhuis twee open kansen op de gelijkmaker maar beiden strandden op de doelman. Bultena verschafte zichzelf nog een mogelijkheid op de 3-3 toen hij zelf de bal bij de tegenstander afsnoepte om de keeper ging maar net de controle niet meer had. Toch kwam de gelijkmaker met nog twee minuten op de klok alsnog op het scorebord. Schutter ging uitstekend door op links, eindigde zelf in de reclameborden, maar bereikte met zijn voorzet nog wel Stefan Bultena die simpel kon scoren. In de onrustige maar spannende slotfase konden beide ploegen winnen. Martin Oudman greep nog een keer gedecideerd in ten koste van een gele kaart en Winsum kreeg een paar seconden voor tijd de grootste kans. Schutter kwam vrij voor de keeper. Hij twijfelde even te lang tussen zelf schieten en breed leggen op Ulco Brinkhuizen. Hiermee ging de kans om drie punten te stelen verloren.

Winsum liet opnieuw zien prima mee te kunnen komen in de Eerste Divisie. De ploeg van Marc Krüger speelt vrijdagavond om 20.30 uur in de Ripperdahal thuis tegen Leekster Eagles. Het is voor het eerst dat dit duel in competitieverband wordt gespeeld.