0 0
Leestijd:2 Minuten, 46 Seconden

Futsal Winsum heeft vrijdagavond in de Aristoshal in Amsterdam verrassend gewonnen van Os Lusitanos. De gasten toonden veerkracht door een 3-1 achterstand om te buigen in een 3-4 zege. Futsal Winsum reisde zonder Deshly Storm, Martin Oudman en coach Marc Krüger af naar de hoofdstad. Krüger genoot van een welverdiende vakantie. Kornelis Prins zat als coach op de bank en verder waren Bjorn Schutter en Peter Knol aan de selectie toegevoegd.

David Albert Villalta (Futsal Winsum)

Het begin was zeer veelbelovend. In de derde minuut bereikte David Albert Villalts zijn teamgenoot Stefan Bultena en de SIOS-spits scoorde van dichtbij. De Winsumers waren ijzersterk in de tegenstoot en kregen ook meteen kansen om de marge te verdubbelen. David Albert Villalta en aanvoerder Ulco Brinkhuizen slaagden daar niet in. De thuisploeg beschikte duidelijk over meer individuele kwaliteiten. Fysiek sterke spelers met een individuele actie in huis. De selectie van Os Lusitanos was echter maar klein en enkele spelers waren ook niet helemaal fit. Het was daarom wel een wedstrijd die kansen bood. De thuisploeg kwam langszij nadat Michiel van Bolhuis met een fraaie actie werd uitgespeeld en de bal hoog achter Reinder de Haan werd geschoten. Nog was er niks aan de hand. Winsum bleef redelijk gelijkwaardig maar miste vaak de zorgvuldigheid in de eindpass of in de afronding.

Vlak voor rust kreeg de thuisploeg een vrije trap te nemen die via de muur in de lange hoek belandde. Toen het kort na rust via een hard schot ook nog 3-1 werd, leek het heel moeilijk te worden. Maar Winsum was fitter en het zal ook allemaal een beetje mee. Michiel van Bolhuis bracht de bal uit een intrap hard voor de goal en daar werd hands gemaakt door een verdediger van Os Lusitanos. De bal ging op de stip en Tim Hoff benutte dit buitenkansje. De thuisploeg had steeds meer overtredingen nodig om de rappe bezoekers af te stoppen. Tim Hoff mocht een vrije bal nemen op een aantrekkelijke positie en hij schoot de gelijkmaker binnen. De Noord-Groningers hoefden niet eens te overleggen of ze het punt wilden verdedigen of voor de overwinning zouden gaan, want een minuut later was het opnieuw raak. David Albert Villalta sneed door de verdediging en schoof de bal beheerst onder de keeper door.

Winsum kreeg veel kansen om het duel definitief te beslissen. Albert Villalta zijn inzet strandde op de paal, Reinder Haaksema werd in kansrijke positie door de keeper omver gelopen en Albert Villalta had nog een grote kans, waarbij het de beslissing tussen een schot en een pass te lang uit bleef. Na opnieuw een overtreding op Haaksema mocht Tim Hoff een tien meter trap nemen. Die krijgt men in de eerste divisie als een tegenstander meer dan vijf overtredingen heeft gemaakt. Zijn inzet werd knap uit de hoek getikt door de keeper. Het duel leek beslist te worden toen Ulco Brinkhuizen en David Albert Villalta samen op de keeper af gingen, maar ook dit leverde geen treffer op. Het bleef daarom bibberen tot de laatste seconde. Doelman Reinder de Haan wist de Amsterdammers met twee fabelachtige reddingen van de gelijkmaker af te houden en zo gingen de punten mee naar Winsum.

Komende vrijdag is torenhoog titelfavoriet Hoornse Veerhuys te gast in de Ripperdahal. De aftrap is om 20.30 uur.