0 0
Leestijd:3 Minuten, 3 Seconden

ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 reisde vrijdagavond af naar Amsterdam voor haar wedstrijd tegen ’t Knooppunt 2. Een kwalitatief sterke tegenstander, die in eigen huis nog ongeslagen was. Maar de Kof 1 veroverde met veel strijd de drie punten in Sporthallen Zuid.

ZVV Urk

Voorsprong
De Urkers waren duidelijk niet van plan om zich zonder slag of stoot over te geven aan de Amsterdammers. In eigen huis had de ploeg van Achmed Baghouz nog geen punt verloren. De intenties van de Urkers waren al vrij snel duidelijk toen Klaas-Jelle Romkes al na drie minuten de Kof op een 0-1 voorsprong zette. Echter konden de Urkers niet lang genieten van haar voorsprong, Oud-FC Marléne speler Karim Ajnane bracht met een bekeken schot de stand weer in evenwicht (1-1).

De Urkers wisten deze tegenslag snel te verwerken, eerst was het Willem Snoek die de Kof 1 weer op voorsprong zette, na een keurig uitgespeelde aanval over drie schijven. Deze treffer gaf de Urkers het nodige vertrouwen en amper een minuut later was de marge twee, in het voordeel van de Kof 1. Jelbert Loosman bediende met een pass van achteruit Jan Kramer, die vervolgens met het hoofd zijn zesde treffer van het seizoen mocht noteren.

Luxe voorsprong
De Amsterdammers kregen in deze fase steeds minder grip op de ploeg van Herman Spel. De Urkers hadden de wedstrijd aardig onder controle. Achterin speelden de men geconcentreerd en werd er weinig weggegeven, terwijl men voorin de jacht naar meer treffers had geopend. In de veertiende minuut wisten de bezoekers de score te vergroten. Een vlotte combinatie opgezet door Kees de Boer, werd uiteindelijk via Cees Kramer door Klaas-Jelle Romkes bij de tweede paal binnen getikt.

In het resterende deel van de eerste helft probeerde ’t Knooppunt 2-coach Achmed Baghouz het met een meespelende keeper, dit bracht de Urker voorsprong echter niet in gevaar en met 1-4 was daar de verrassende ruststand.

Ommekeer
Na rust kwam er een ander Knooppunt uit de kleedkamer, de Urkers werden vroeg onder druk gezet en de thuisploeg wilde snel de aansluitingstreffer forceren. Deze treffer kwam er ook na 5 minuten spelen: oud-Hovocubo speler Soufiane Hahaoui bracht de hoop van de thuisploeg weer helemaal terug (2-4)

De spanning kwam weer helemaal terug in de wedstrijd. Het hoge tempo begon zijn tol te eisen en voetballend kwamen de Urkers er niet meer onderuit. Onder aanvoering van een sterk spelende Jelbert Loosman bleven de Urkers vechtend overeind.

De Urkers overleefden een aantal hachelijke situaties en precies op het moment dat coach Achmed Baghouz zijn spelers instructies gaf voor een slotoffensief, was het Kees de Boer die een dreun uitdeelde aan de thuisploeg, door vijf minuten voor het einde de 2-5 binnen te schieten. De Urkers leken op rozen te zitten, maar niets was minder waar. Een minuut later was de stand alweer 3-5 door wederom een treffer van Soufiane Hahaoui.

Hectische slotfase
’T Knooppunt 2 maakte wederom gebruik van een meespelende keeper en dat leverde bijna een treffer op van Jelbert Loosman, maar de Urker-aanvoerder zag zijn afstandsschot op de doelpaal eindigen. Even later was het aan de andere kant wel raak, want via een scrimmage voor het doel van Keeper Willem de Borst was het Soufiane Hahaoui die het meest attent was (4-5)

De Urkers leken te bezwijken onder de gigantische druk van ’t Knooppunt, maar Ibrahim Bousklaoui bracht de Kof 1 uitkomst door zijn tweede gele kaart te pakken na een overtreding op Klaas-Jelle Romkes. In de resterende anderhalve minuut kwamen de Urkers niet meer in de problemen en kon men de zwaarbevochten punten bijschrijven.