ZVS/Bodemflex 1 effectiever dan ZVV Eindhoven

0 0
Leestijd:2 Minuten, 36 Seconden

ZVS 1 boekte afgelopen vrijdagavond z’n eerste thuiszege ooit in de Eerste Divisie. Tegen ZVV Eindhoven werd er met 8-5 gewonnen, maar het verhaal van de partij was duidelijk: ZVV was voetballend en technisch ZVS de baas, maar speelde de eigen kansen niet goed uit. ZVS wist juist wel goed met de kansen om te gaan en stelde daardoor de zege veilig.

Bron: ZVS (Foto: ZVS)

Een week na de zwaarbevochte zege op CFM/Transito, kwam nu ZVV Eindhoven op bezoek. Een jong Eindhoven, gemiddeld 19 jaar, en dan deden nog een speler van 28 en 23 jaar mee. Onze routinier Richard Van de Kerkhof was dus met z’n 39 jaar 2x zo oud als hun tegenstanders. De start van ZVS was ook goed want Martin de Laat, speelde z’n 25e officiële wedstrijd in dienst van ZVS 1, opende na anderhalf minuut spelen al de score. Het antwoord van Eindhoven kwam al snel vanaf de aftrap want 10 seconden later scoorde Niels Perrenet de 1-1.

Daarna kende ZVS een mindere fase en ZVV profiteerde daar optimaal van. Via 2 mooi uitgespeelde aanvallen scoorde Martinello van Veen binnen 20 seconden 2x, maar amper 10 seconden later zorgde Martin alweer voor de aansluitingstreffer. Na 7 minuten spelen zorgde Daan Van Uden voor de 3-3 en na 9 minuten stond via Lucas Charles Borato de stand al op 4-3. Een doelpuntrijk duel op komst? Dat viel wel mee, want in de periode die volgde kreeg Eindhoven misschien wel de beste kansen (o.a. 2x de paal en de kruising werden geraakt) gescoord werd er niet meer in de 1e helft.

In de 2e helft leek ZVS al snel afstand te nemen want na 24 seconden spelen zorgde Martin voor de 5-3. Tarik Balga bracht echter de spanning weer terug: 5-4, waarna Martin niet lang daarna weer voor een marge van 2 zorgde. Eindhoven speelde daarna een aantal mooie aanvallen niet goed uit, toen met nog 6 minuten te gaan Martin opnieuw scoorde: 7-4, en als uw goed geteld heeft is dit dus z’n 5e van de avond. Hiermee leek het verzet van Eindhoven gebroken. Niets was minder waar, opnieuw werd de paal geraakt en doelman Rob van Kruijsdijk, die ook een paar keer op de goede plek stond, wist met een uiterste krachtsinspanning van Veen z’n kopbal van de lijn te halen.

In de laatste minuut wist Jamie Dekkers dan toch nog te scoren voor Eindhoven, maar toen soleerde Daan vanaf de aftrap naar de 8-5. Net voordat de 7-5 viel was er nog een incident tussen Martin en Eindhoven speler Tarik Balga. Balga zou Martin in de nek gespuwd hebben, waardoor het even onvriendelijk werd. Beide kregen geel. Was dat alles? Nee, want na het laatste fluitsignaal ging het opnieuw mis met een opstootje waarbij van Veen zelfs direct rood ontving. Misschien een ietwat geflatteerde uitslag, maar de punten zijn niet minder welkom.

Volgende week is ZVS 1 vrij. Op 22 november gaan we ‘Oh, Oh,’ naar Den Haag om aan te treden tegen ZVV Den Haag. Voor de supporters, aanvang: 20:30.