0 0
Leestijd:2 Minuten, 21 Seconden

Opnieuw weerde ZVS zich prima tegen een titelkandidaat. Helaas zorgde de soms grimmige sfeer ervoor dat ZVS niet echt een fijne wedstrijd kon spelen. Los daarvan boekte de Gorinchemmers wel volkomen terecht de zege.

Bron: ZVS

Na de koploper in de Eredivisie en de huidige koploper in de Eerste Divisie B op bezoek te hebben gehad, kwam opnieuw een ploeg naar Gestel toe die tot de titelfavorieten wordt gerekend: ZVG/Cagemax.

En dat liet ZVG al in het begin meteen zien. Het nam via Jouad El Yaagoubi de leiding en het was aan doelman Rob van Kruijsdijk te danken dat het ook bleef bij die 0-1. Ook raakte Umur Ağır nog de paal. Maar na een kwartier spelen verdubbelde Burak Ozdemir de voorsprong voor de bezoekers: 0-2. Van ZVS kon tot dat moment vrijwel niets genoteerd worden. Het koos ervoor om in te zakken of werden vaak gedwongen veel op eigen helft te spelen.

Maar na 16 minuten viel de eerste de beste kans er zomaar in. Een inzet van Rico de Laat verdween via het lichaam van Mounir El Ouazizi in het doel: 1-2. Doelman Coentje Burg bijna letterlijk op het verkeerde been want omdat de inzet van richting veranderd werd kwam hij verkeerd terecht. Na een oponthoud van 5 minuten kon Burg uiteindelijk toch weer door. Na de 1-2 kreeg ZVS zowaar kansen op 2-2. Martin de Laat (2x) en Daan Van Uden hadden die 2-2, die toch min of meer onverdiend was gezien het spelbeeld, moeten maken, maar die viel niet.

Na rust bouwde ZVG de voorsprong snel uit. Een mooie uithaal van Agir betekende 1-3 en El Ouazizi gumde z’n eigen doelpunt weg door de 1-4 te maken. Dan is het minuut 28. Daan kan op doelman Burg af maar wordt naar beneden getrokken. De scheidsrechter floot niet en in de omschakeling scoorde El Yaagoubi de 1-5. Heel ZVS was daar niet over te spreken, wat zelfs tot ieders verbazing leidde tot een rode kaart voor Johan. En dat terwijl de scheidsrechter eigenlijk geel wilde geven. Vanaf dat moment was de sfeer toch wat omgeslagen. Toch wist Martin de Gestelse hoop wat enigszins terug te brengen door van dichtbij de 2-5 aan te tekenen. Maar het was valse hoop, want niet lang daarna scoorde Kevin Tromp de 2-6. In een scrimmage wist Daan nog voor de 3-6 te zorgen, waarna Agir de eindstand op 3-7 bracht.

De top van deze competitie, hebben we inmiddels gemerkt, zijn duidelijk een behoorlijk maatje te groot. Al zijn dat ook niet de ploegen waar we de punten tegen moeten pakken.

Volgende week wacht ons de eerste verre uitwedstrijd van het seizoen, in het Gelderse Lichtenvoorde wacht LZV/Kuypers. De wedstrijd vangt aan om 21:00 uur.