0 0
Leestijd:3 Minuten, 4 Seconden

De zaalvoetballers van ZVV BE’79 wonnen afgelopen vrijdagavond op magistrale wijze van een zwaar versterkt ASV Lebo 2, de huidige koploper in de Eredivisie had geen programma en nam de honneurs van het tweede team waar. Voor de thuisploeg leek het een extra motivatie en speelde een bijna perfecte wedstrijd en won met 5-1 terwijl achtervolgers ZVV EDE en ZVG/Cagemax beiden hun wedstrijd verloren. Zonder andere spelers te kort te doen was Dennis Kapteijns de man van de wedstrijd, met fabelachtige reddingen groeide hij uit tot een haast onneembare vesting.

Bron: ZVV BE ’79 (Foto’s: ZVV BE ’79)

Beide ploegen begonnen scherp en in een hoog tempo aan de wedstrijd, de Amsterdammers probeerde door hoge druk fouten bij de thuisploeg af te dwingen. BE’79 moest heel even wennen ma creëerde wel de eerste kans, een schot van Kenneth van de Wiel werd gered door doelman Marcel Ons en ook de rebound van Appie Marouane was een prooi voor de Lebo doelman. In de vierde minuut was het BE’79 dat brutaal de voorsprong nam, een intrap werd door Kenneth van de Wiel in de cirkel binnen getikt, 1-0.

Fysiek lieten de scheidsrechters veel toe en pas na tien minuten werd er gefloten voor een eerste overtreding. Ook de gasten kregen kansen maar doelman Dennis Kapteijns groeide uit de een van de uitblinkers van de wedstrijd, eerst voorkwam hij de gelijkmaker na een schot van Noureddine Oulad Ben Yousef en even later pakte hij ook een inzet van Omar Tissoudali. Drie minuten voor rust was het BE’79 dat de voorsprong verdubbelde toen Piet Adams doelman Ons met een verrassend schot kansloos liet, 2-0.

Tijdens de rust bleek dat de concurrenten ZVV EDE en ZVG/Cagemax hun wedstrijd hadden verloren en dat leek voor de thuisploeg een extra motivatie om er nog een schepje bovenop te doen. De Amsterdammers  voerde het tempo op maar de thuisploeg leek moeiteloos mee te doen. Toch waren het de gasten die de beste kansen kregen op de aansluittreffer, maar opnieuw was het doelman Dennis Kapteijns die zijn ploeg op de been hield met enkele fantastische reddingen.

Maar ook BE’79 kreeg kansen op meer en halverwege de tweede helft onderschepte Mohamed Marouane op eigen helft de bal en kon alleen richting vijandelijk doel. Ike Neil trok aan de noodrem en moest dit bekopen met een rode kaart waardoor de thuisploeg 1 minuut lang met een man meer op het veld stond. Geduldig werd dit overtal uitgespeeld en uiteindelijk was het Kenneth van de Wiel die de bal hard en hoog binnen schoot, 3-0.

Met nog ruim zeven minuten op de klok gingen de Amsterdammers met een meespelende doelman verder om alsnog een doelpunt te forceren. De thuisploeg stond prima maar toch vond ASV Lebo een gaatje, een diagonale bal bereikte de vrijstaande Issam El  Llaimouh bij de tweede paal, 3-1. ASV Lebo wilde meer maar het was Kevin Cornet de bal onderschepte waarna Mohamed Marouane drie minuten voor tijd hard en laag binnen schoot, 4-1. Toen even later de gasten balverlies leden en Appie Marouane de bal vanaf eigen helft in een leeg doel schoot was het verzet definitief verbroken bij de gasten.

Met een 5-1 verdiende overwinning deed ZVV BE’79 goede zaken in de competitie, het loopt uit op haar achtervolgers en reist aanstaande vrijdag af voor de topper tegen de nummer twee in de competitie ZVV EDE. Voor supporters is er de mogelijkheid om met de bus mee te reizen, voor € 15,00 kunnen supporters zich aanmelden via info@be79.nl om de ploeg te ondersteunen in de laatste wedstrijd voor de winterstop.