0 0
Leestijd:2 Minuten, 18 Seconden

Pas diep in de tweede helft wisten de zaalvoetballers de hekkensluiter van zich af te duwen. De ploeg uit Roden beet flink van zich af, maar De Kof wist de punten toch op Urk te houden. Met deze overwinning komt ZVV Urk/Bakkerij de Kof op de derde plaats te staan in de Eerste Divisie. Komende twee weken zijn de zaalvoetballers vrij.

Bron: z.v.v. Urk

Voorsprong met rust
Het spelbeeld van de wedstrijd werd al snel duidelijk. Futsal ONR stond compact en wilde het vooral op de counter doen. De Kof moest dus proberen om een gaat je te vinden in de gesloten verdediging van de ploeg uit Roden. Er waren zeker wel kansen, zoals die van Klaas Jelle Romkes bij de tweede paal. Maar de bal was te hard om snel te kunnen anticiperen.

Een corner van debutant Kevin van den Berg werd door Kees de Boer met een volley geweldig binnen geschoten. De ban was gebroken en niet veel later was het Kevin van den Berg zelf die de 2-0 kon binnen tikken bij de tweede paal. De bal, van Jan Kramer, was precies op maat. Gescoord werd er, ondanks een schot op de lat van Kees de Boer, niet meer. Wat dus een prima ruststand opleverde.

Te snelle tegentreffer
Dat het ook een gevaarlijke voorsprong was, werd in de tweede helft al snel duidelijk. Na elf seconden al was daar de aansluitingstreffer van Rik de Boer. En daarmee sloeg ook de twijfel toe in de ploeg van gelegenheidscoach Ed Abels (Andy de Jong was afwezig wegens ziekte). ONR kreeg kansen en de gelijkmaker hing in de lucht. Dat deze toch viel was op dat moment ook zeker niet onverdiend.

De Kof probeerde de controle over de wedstrijd weer te krijgen, maar moest ook weer oppassen voor gevaarlijke counters. En toen was daar weer Kees de Boer. Twee doelpunten binnen drie minuten en de wedstrijd viel weer de kant op van de Urkers.

ONR kreeg zeker ook nog kansen, bijvoorbeeld met een tien-meter trap. Maar de prima keepende Marinus Bakker was niet meer te passeren. ONR kwam er met spelende keeper ook niet meer door en Jelbert Loosman besliste de wedstrijd door van afstand in het lege doel scoren.

Twee weken vrijaf. Agenda > 20 maart!
De komende twee weken spelen de zaalvoetballers van Bakkerij de Kof geen competitiewedstrijd. Aankomende vrijdag worden de overige wedstrijden van speelronde 16 in de Eerste Divisie A gespeeld.

Vrijdag 20 maart speelt De Kof weer thuis, dan tegen LTC. De Assenaren reizen ook dit jaar weer met een grote supportersschare af  naar Urk. Daarvoor zal De Kof 2 het opnemen tegen een aantal oude bekenden van De Kof: Het Futsal Emmeloord van de Boundati’s.