Dames ZVG/Cagemax zien overwinning door de vingers glippen

Alkmaar – 25 september 2020. Voor de dames van ZVG/Cagemax stond de uitwedstrijd tegen – één van de favorieten voor het kampioenschap – Team Alkmaar/Sportstars op het programma.

Bron: ZVG

Vorig seizoen stonden beide ploegen maar liefst vier keer tegenover elkaar. Alhoewel ZVG/Cagemax iedere keer dichter bij een stunt kwam werden alle vier de wedstrijden verloren. Deze keer scheelde het zelfs nog minder. Door een goal drie minuten voor tijd bleef ZVG/Cagemax met lege handen achter: 2-1. 

Bij ZVG/Cagemax ontbraken de geschorste Noël Elands en de niet geheel fitte Bonny Lammers en Kyra Breur, naast de langdurig geblesseerde Esther Lakerveld. Ondanks de eerdere resultaten tegen Team Alkmaar/Sportstars en de afwezigen reisde ZVG/Cagemax met vertrouwen naar Alkmaar af. Zeker na het goede resultaat van vorige week tegen ESZVV Totelos (8-3 winst).  

ZVG/Cagemax begon sterk aan de wedstrijd en Team Alkmaar/Sportstars bleef vooral op eigen helft spelen. Met een aantal speldenprikjes probeerde de thuisploeg toe te slaan. Met ruim 80% balbezit en een 0-1 voorsprong zocht ZVG/Cagemax de rust op na een prachtige vrije trap van Daniëlle Kortlever, stijf in de kruising.  

Het enige wat ZVG/Cagemax zichzelf kwalijk kon nemen was dat de voorsprong bij rust niet groter was. Zo raakte onder andere Patricia Looijen het aluminium na een goede aanval. ZVG/Cagemax zocht met een goed gevoel de rust op en het gevoel dat er een stunt in de maak was leefde binnen de groep. De dames waren zich echter wel bewust van de kwaliteiten van de tegenstander. Dit betekende scherp starten na rust en hopelijk de voorsprong uitbreiden voordat Team Alkmaar/Sportstars toe zou slaan.

Deze plannen konden binnen twee minuten na rust de prullenbak in, want na een foutje aan de kant van ZVG/Cagemax lag de 1-1 in het doel achter Hannah van den Heuvel. In het verloop van de tweede helft bleef ZVG/Cagemax de gevaarlijkste ploeg, maar de krachten raakten langzaam op. Een schitterende vrije trap van Kayla van den Boomgaard spatte op de lat uiteen en had een beter lot verdiend. Daar tegenover begon Team Alkmaar/Sportstars meer druk te zetten, zonder zelf echt gevaarlijk te worden.

Mooi om te zien is dat de tegenstanders in de Eredivisie steeds meer ontzag beginnen te krijgen voor ZVG/Cagemax, maar aan het eind van de wedstrijd stond ZVG/Cagemax toch met lege handen. Zo’n drie minuten voor het einde van de wedstrijd werd een tweede foutje aan de kant van ZVG/Cagemax genadeloos afgestraft: 2-1.

In de slotfase probeerde ZVG/Cagemax wat het kon, onder andere met meevoetballende keepster Van den Heuvel. De grootste kans in de slotfase was voor Sanne Brand. Haar poging, zo’n 20 seconden voor het einde van de wedstrijd, werd echter subliem gered door de keepster van Team Alkmaar/Sportstars.

Vreemd was dat er nog een paar seconden te spelen waren toen er een uitbal in kansrijke positie kwam voor ZVG/Cagemax. De klok werd echter niet stil gezet waardoor de tijd afliep. Hiermee werd een laatste kans voor ZVG/Cagemax door de neus geboord. Al met al een zeer goede wedstrijd, waar ZVG/Cagemax meer had verdiend.  

De selectie:
– Hannah van den Heuvel
– Romy van Andel
– Sanne Brand
– Indy Salzmann
– Kayla van den Boomgaard
– Marloes Blom
– Patricia Looijen
– Daniëlle Kortlever
– Mandy de Jong 

Volgende week vrijdag neemt ZVG/Cagemax het op tegen Zeemacht Vrouwen 1 in een thuiswedstrijd om 20.45 in de Oosterbliek!  

Be there!

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK