Zaalvrouwen Os Lusitanos slepen eerste overwinning binnen

0 0
Leestijd:2 Minuten, 2 Seconden

De Corona perikelen houden ons allemaal bezig. Ook bij OsL zijn we er maar druk mee: verkouden speelsters die in afwachting van een Corona test trainingen of wedstrijden moeten missen. En elke week is het weer spannend: Mogen we deze week de wedstrijd nog spelen of volgen er maatregelen? We waren dan ook blij toen we vrijdagmiddag weer met een redelijke groep speelsters aan de lange reis begonnen naar Eindhoven. ESZVV Totelos, here we come!

Bron + Foto: Os Lusitanos

Vooraf hadden we de groep gewaarschuwd: Maak niet de fout om dit nieuwe team te onderschatten. Totelos had weliswaar in de eerste drie wedstrijden nog geen punten behaald, maar nieuwe teams zijn altijd energiek en gedreven. En een gerichte voorbereiding is bij een nieuw team altijd een uitdaging. Ga er dus vooral niet vanuit dat je even zult winnen in Eindhoven…

Dat we toch even met open ogen in de val trapten bleek in de eerste minuten. Want na enkele  minuten stond OsL al achter, nadat een rommelige situatie voor het doel werd benut door Totelos. Snel gevolgd door een eigen doelpunt van OsL: 2-0. Geen ideale start van deze belangrijke wedstrijd. Gelukkig lieten de dames van OsL zien dat ze over mentale veerkracht beschikken. Marlous Pieëte opende enkele minuten later de score voor ons, gevolgd door een fraai doelpunt van Chelly Drost.

Na de rust ging OsL steeds beter voetballen. Looplijnen werden uitgevoerd zoals besproken en in de eerste 10 minuten van de tweede helft regende het doelpunten voor de uitploeg. Na mooie treffers van Marlous Pieëte, Bouchra Moudou en Wendy Remert wist uitblinkster Chelly Drost nog eens 3 doelpunten aan de score toe te voegen in slechts 2 minuten. Daarna werd de wedstrijd zonder noemenswaardige hoogtepunten zakelijk uitgespeeld en waren de eerste 3 punten voor OsL dit seizoen een feit. Met een heerlijk gevoel reden we terug naar Amsterdam. Goed gedaan dames!

Kunnen we dan nog iets leren van deze wedstrijd? Vanzelfsprekend! We zien dat het team nog steeds scherper in de wedstrijd moet staan. De achterstand in de eerste minuten was onnodig en de ruimte in de wedstrijd is ondanks de mooie score niet altijd goed benut. Daar gaan we de komende week weer verder mee aan de slag zodat we vrijdag in de bekerwedstrijd tegen het goed presterende ZVG/Cagemax weer een stapje verder zijn. Als de Coronamaatregelen van aanstaande dinsdag het amateurvoetbal tenminste niet stil leggen… Duimen jullie met ons mee?