Afloop Eredivisie nog onbekend

De KNVB heeft in principe alle zaalvoetbalcompetities beëindigd. Maar de Eredivisie zaalvoetbal is nog in afwachting van de UEFA. Er is namelijk een ticket te verdelen. 

Bron: Eredivisie Zaalvoetbal

Al het andere zaalvoetbal is door de KNVB beëindigd zonder eindstanden. Omdat normaal gesproken de kampioen van Nederland een ticket krijgt voor de voorronde van de Champions League moet hiervoor een oplossing worden bedacht. 

Er is met de eerste zes clubs van de rangschikking een conference call geweest. Er is gesproken over een Final Four-concept waarbij de Play-Offs gespeeld worden in één weekend op één locatie. Maar de meerderheid van de clubs was voor het totaal afblazen van de competitie, waarbij Hovocubo als koploper het ticket voor Europees voetbal zou krijgen. De KNVB sloot zich hierbij aan maar kreeg bericht van de UEFA. “Wij staan als KNVB op het standpunt om de competitie te beëindigen”, aldus operationeel manager Hans Schelling. “Helaas kunnen wij hier echter nog geen definitief besluit over nemen. De UEFA heeft een brief gestuurd met de oproep de competities uit te spelen. Zij geeft daarin aan, dat het niet uitspelen eventuele consequenties kan hebben voor de deelname aan de Europese competities.”

De Europese voetbalbond doet momenteel een inventarisatie onder de diverse bonden om een totaaloverzicht te krijgen van de stand van zaken per land. Schelling: ,,Dit kan dus nog even op zich laten wachten. Er is zeker bereidheid om mee te denken in deze bijzondere situatie. Voorlopig is het even wachten op de UEFA.”

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK