FC Eindhoven beslist topper in de 2e helft (incl. VIDEO)

De verwachtingen waren hoog gespannen voor deze wedstrijd. Beide teams lieten vorige week punten liggen en hadden dus iets goed te maken. De start was veelbelovend, door een fout in de defensie maakte Hovocubo al na enkele seconden de 1-0 door Karim Mossaoui. Maar nog in dezelfde minuut stond het 1-1 door een goal van Jordany Martinus na een fraaie solo van Jamal el Ghannouti.

Hierna ontspon zich een wedstrijd op met een hoog tempo, druk zetten van beide partijen en veel strijd en inzet. Een tegenvaller voor FC Eindhoven was het uitvallen van topscorer Raphinha in de 15e minuut met een blessure. In de 16e minuut leed FC Eindhoven  balverlies en scoorde Faisal Mellah de 2-1. Na een schot van Oualid Saadouni stond Dennis van den Eijnden op de juiste plaats om in de laatste minuut van de eerste helft de 2-2 te scoren.

 

Ook na rust wilden en durfden beide teams aan te vallen en golfde het spel op en neer. Hovocubo kreeg enkele goede kansen, maar Manuel Kuijk stond weer een sterke wedstrijd te keepen.
In de 33e minuut maakte Dennis van den Eijnden met een fraai stiftje de 2-3, gevolgd door de 2-4 in de 36e minuut toen hij aan de zijlijn de bal veroverde en alleen voor keeper Dave Stet beheerst binnen schoot. In de 34e minuut was Jamal el Ghannouti eveneens uitgevallen met een blessure. Hovocubo zette nu alles op alles en ging met een 5e veldspeler spelen. Dit pakte niet goed uit want FC Eindhoven verdedigde sterk en door 2 onderscheppingen van Jordany Martinus scoorde hij in de 37e minuut de 2-5 en in de 38e minuut de 2-6.

Misschien een ietwat geflatteerde eindstand, maar de toeschouwers hebben een mooi voetbalgevecht gezien op hoog niveau, mede omdat de scheidsrechters ook lieten voetballen. FC Eindhoven blijft voorlopig de trotse koploper.

Cibatax Man of the match
Dennis van den Eijnden

Scoreverloop
minuut 1           Karim Mossaoui                  1-0
minuut 1           Jordany Martinus                1-1 assist Jamal el Ghannouti
minuut  16        Faisal Mellah                       2-1
minuut 20         Dennis van den Eijnden     2-2
minuut 33         Dennis van den Eijnden     2-3
minuut 36         Dennis van den Eijnden     2-4
minuut 37         Jordany Martinus               2-5
minuut 38         Jordany Martinus               2-6

Kaarten
minuut 28         Mouhcine Zerouali            gele kaart
minuut 32         Dennis van den Eijnden    gele kaart

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK