0 0
Leestijd:1 Minuten, 53 Seconden

Na een wedstrijd vol emotie was FC Marlene de betere, FC Eindhoven miste teveel kansen. FC Marlene naar de finale en wij met lege handen.

EINDE SEIZOEN FC EINDHOVEN

Na het verlies van de 1e halve finale vorige week, moest FC Eindhoven nu winnen om er een 3e beslissende wedstrijd uit te halen. Door de 2-4 nederlaag is het seizoen eerder dan verwacht en gehoopt nu al afgelopen. FC Eindhoven heeft in de gehele wedstrijd niet kunnen aantonen dat het als koploper met 17 punten voorsprong op FC M.A.R.L.E.N.E. was geëindigd.

Het begin van de wedstrijd was van beide kanten afwachtend en van FC Eindhoven ook nog eens  nerveus. De wedstrijd gaat dan ook lange tijd gelijk op, waarbij beide teams enkele kansen krijgen, maar de keepers houden hun doel schoon. In de 17e minuut scoort Mohammed Attaibi de 0-1 na weer eens onnodig balverlies van FC Eindhoven, gevolgd door de 0-2 door Nabil Akkazoun in de 19e minuut wat tevens de ruststand is.

Meteen na rust scoort Raphinha de 1-2, maar omdat hij de bal met de hand over de doellijn werkt, krijgt hij geel i.p.v. het doelpunt. Na weer balverlies van FC Eindhoven, maakt Stefan Dol in de 22e minuut de 0-3. Raphinha scoort in de 27e minuut op aangeven van Jamal El Ghannouti de 1-3 en even komt de hoop terug. Maar als Tim van den Akker in de 35e minuut de grote kans op 2-3 laat liggen en in de tegenaanval Nabil Akkazoun de 1-4 maakt, is de wedstrijd definitief beslist.

FC Eindhoven gaat dan met een  extra veldspeler spelen, maar omdat dit te traag wordt uitgevoerd,  werkt dit in het voordeel van FC M.A.R.L.E.N.E. dat de tijd ziet verstrijken. Met zijn 1e balcontact zet Bjorn Bastiaans in de 36e minuut de 2-4 eindstand op het scorebord. Ondanks het winnen van de Benecup en de Nederlandse beker, eindigt het seizoen voor FC Eindhoven toch teleurstellend.

minuut 17   Attaibi                 0-1
minuut 19   Akkazoun           0-2
minuut  22   Dol                     0-3
minuut 27    Raphinha           1-3 assist El Ghannouti
minuut 35    Akkazoun           1-4
minuut 36    Bastiaans           2-4 assist Idlaasri