0 0
Leestijd:1 Minuten, 37 Seconden

Groene Ster Vlissingen heeft uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. De ploeg van Youssef El Badey was in eigen huis met 4-3 te sterk voor koploper ASV Lebo. Voor de Vlissingers waren Achraf Laabich (drie keer) en Salim Sandee verantwoordelijk voor de treffers. Door deze zege stijgt de ploeg naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Bron: Groene Ster Vlissingen

De thuisploeg begon gretig aan het duel en stond goed georganiseerd. De bezoekers uit onze hoofdstad maakten het spel, maar tot grote kansen leidde het niet. Het duel golfde op en neer en halverwege de eerste helft kwam Lebo op voorsprong; 0-1. Groene Ster raakte echter niet van slag en bleef goed georganiseerd spelen. Kort voor de rust werd het goede optreden van de eerste helft beloond. Via een indirecte vrije trap zorgde de absolute uitblinker van de avond, Achraf Laabich, voor de gelijkmaker; 1-1.

In het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld. Groene Ster liet de gasten het spel maken en loerde op fouten. Desalniettemin kwamen de hoofdstedelingen wederom op voorsprong; 1-2. De Vlissingers reageerden snel en maakten kort hierna alweer de 2-2 via een fraaie individuele actie van Laabich. Lang kon de thuisploeg hier niet van genieten, want de Amsterdammers kwamen weer op voorsprong; 2-3. Groene Ster bleef echter knokken en via een schitterende aanval zorgde Salim Sandee op aangeven van Nicky van Merrienboer voor de 3-3. Het publiek stond op de banken en ging achter de thuisploeg staan. De man van de avond, Achraf Laabich, zorgde voor extase door kort voor tijd de 4-3 binnen te knallen. In de absolute slotfase was het aan doelman Youssef Ben Sellam te danken dat de zege over de streep werd getrokken. Josimar Pattinama speelde zijn 150e wedstrijd in dienst van Groene Ster Vlissingen.

Groene Ster Vlissingen wint in eigen huis met 4-3 van ASV Lebo en heeft na vijf duels negen punten verzameld.