Het regende na afloop aan oprechte complimenten uit de hele wereld. De coach van Inter Movistar was onder de indruk van de Hoornse strijdwijze, maar ook andere coaches uit binnen en buitenland lieten op verschillende wijze weten zeer onder de indruk te zijn van de knappe prestatie.

BRON + Foto: Hovocubo

Helemaal in de wetenschap dat Hovocubo aanvankelijk (tot aan wedstrijd in Noorwegen) kon trainen met restricties en vanaf Noorwegen gewoon kon trainen met veel organisatorische afspraken en sinds oktober (met uitzondering van de wedstrijd in Noorwegen) geen wedstrijd in de benen heeft.

Het zegt iets over de gretigheid en de discipline van de ploeg wat het tentoon heeft kunnen stellen. Er is gestreden tot de laatste meter, maar de Spaanse full profs die acht keer per week trainen trokken uiteindelijk aan het langste eind. Maar de overwinning werd niet cadeau gegeven, de details maakten het verschil.

Hovocubo ging sterk en agressief van start en wist dit tot het eindsignaal vast te houden. Een aantal uitbraken van Soufian Charraoui die net niet tot doelpunt gepromoveerd konden worden. Een vermeende handsbal van Dave Stet werd bestraft met de enige straf die daarbij past, een rode kaart. Het zal echter voor altijd onduidelijk blijven of de bal wel of niet tegen de arm kwam. De beelden maken dit niet helder. De amper warm gelopen Levie Rood nam zijn plaats in en kon geen eerste bal contact maken bij de vrije trap die het gevolg was van deze vermeende overtreding. Eric Martel nam namens de thuisclub de bal en scoorde de 1-0.

Hovocubo herpakt zich en geeft niet op. Levie Rood laat zien dat hij niet voor niets het vertrouwen heeft van coach Sander van Dijk als tweede doelman van Hovo want na de vrije trap laat hij een uitstekende indruk achter. Toch kan hij niet voorkomen dat Bruno en Fernando Inter na een drie nul voorsprong helpen. Wanneer de meervoudig kampioen denkt de buit binnen te hebben is het Hicham Aklalouch die een intrap van Mats Velseboer volleert en doelman Jesus Herrero wist te plaatsen.

https://youtu.be/KU5xx_SRJAU

Na de 3-1 rust Is het Pito die de marge vergroot, maar de sluwe Mats Velseboer weet de bal in de aanvalsopbouw van Inter te ontfutselen en maakt zijn kans genadeloos af. In de eindfase zijn het Morales Barbado en Borja Diaz die Hovocubo de nekslag geven.

Maar Hovocubo kan met opgeheven hoofd de arena verlaten. Met een indrukwekkend, agressief en aanvallend spel, kon lang mee met het hoge tempo van de Spanjaarden en liet soms met uitstekend positiespel en het 1x raken van de bal het viertal van de thuisploeg vastgenageld staan.

Voor het Nederlandse zaalvoetbal geeft dit veel goede hoop met het oog op het EK dat exact over 1 jaar in Nederland (Amsterdam en Groningen) zal plaatsvinden.

Inter Movistar – Hovocubo 6-2
5. E. Martel 1-0, 12. B. Lacovino 2-0, 15. Fernando 3-0, 19. Aklalouch 3-1, 18. Pito 4-1, 25. Velseboer 4-2, 32. Cecilio 5-2, 38. Borja 6-2.