0 0
Leestijd:2 Minuten, 37 Seconden

VLISSINGEN โ€“ Groene Ster Vlissingen heeft de koppositie in de Degradatiepoule van de Eredivisie met succes verdedigd. De ploeg van Hoessein Bouzambou was in eigen huis veel te sterk voor promovendus ZVC Veenendaal. De Vlissingers wonnen uiteindelijk met 10-2. Istvan Bakx (3x), Hamza Zariouh, Ufuk Kahveci (beiden 2x), Nabil Azzanagui, Mourad Azzanagui en Imad Azzanagui waren verantwoordelijk voor de productie.

Bron: Groene Ster Vlissingen – ๐Ÿ“ท Paul ten Hacken

Na vier zeges op rij ging de thuisploeg op jacht naar de volgende. Desondanks kenden de Vlissingers een valse start. Bij de eerste beste uitbraak van de gasten stond het 0-1 en niet veel later kwamen de bezoekers zelfs op 0-2. Groene Ster had vanaf de start het initiatief en creรซerde meteen al een gros aan kansen, maar keek toch tegen de verhouding tegen deze achterstand aan. Toch was Groene Ster niet van slag en via een prachtige pass van smaakmaker en sterkhouder Khalid El Hattach zorgde Nabil Azzanagui voor de 1-2. Niet veel later wederom een fantastische aanval, waarbij de sterk spelende Istvan Bakx al snel weer voor de gelijke stand zorgde; 2-2. Groene Ster voerde het tempo op en kreeg kans na kans. Via Hamza Zariouh werd het 3-2 en kort daarna maakte Istvan Bakx op aangeven van Mourad Azzanagui er 4-2 van. De hekkensluiter uit Veenendaal kwam er niet aan te pas en opnieuw zorgde Istvan Bakx, met zijn derde treffer van de middag, voor de 5-2. Kort voor de rust tikte Ufuk Kahveci nog de 6-2 binnen.

In het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld. Groene Ster dicteerde het spel en de bezoekers hielden tegen. Doelman Youssef Ben Sellam moest nog een aantal keer handelend optreden bij counters van de bezoekers, maar tot grote kansen kwam ZVC Veenendaal niet meer. Mourad Azzanagui maakte er op fraaie wijze 7-2 van door de bal subtiel over de Veenendaalse doelman te chippen. Ondanks de grote voorsprong bleven de Vlissingers gas geven. Ook in de tweede helft kreeg de thuisploeg legio kansen om de score verder uit te breiden. Via Imad Azzanagui werd het 8-2 en daarmee was de koek nog niet op. Hamza Zariouh bekroonde zijn sterke spel met zijn tweede treffer van de middag en maakte er 9-2 van. Het slotakkoord was voor Ufuk Kahveci, die inmiddels wel uitgegroeid is tot een belangrijke schakel in de Vlissingse formatie en daarmee de eindstand op 10-2 bepaalde.

Selectie Groene Ster
Youssef Ben Sellam; Karim Ben Sellam; Ufuk Kahveci, Mourad Azzanagui, Haitam Kadiri, Khalid El Hattach (C), Hamza Zariouh, Imad Azzanagui, Istvan Bakx, Karim Boughaba en Nabil Azzanagui.

Meer info: Eredivisie

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0