Doorzettingsvermogen brengt FC Gonemo/Redox langs Morado CF

0 0
Leestijd:1 Minuten, 36 Seconden

WINTERSWIJK – De zaalvoetballers van Gonemo hebben de stijgende lijn weten door te zetten. Na de uitstekende winst op SK Turkuaz (2-1) hebben de Winterswijkers ook de reserves van Morado CF uit Nijmegen aan de zegekar gebonden. Gonemo won met 7-4.

Eddy Marwa  FC Gonemo

Morado was naar Winterswijk afgereisd om de punten mee naar Nijmegen te nemen. Bij winst zouden de bezoekers de aansluiting naar boven in de Hoofklasse G behouden. Hun missie was duidelijk, nu de uitvoering nog.

Reflexen

Gonemo wilde na een mindere periode een vrije val naar de gevarenzone vermijden. Na de reeds vermelde uitzege in Deventer zou een overwinning op Morado een plek in de subtop opleveren. De thuisformatie ontsnapte reeds na enkele minuten aan een vroege achterstand. Gelukkig verdween een inzet van Morado ‘slechts’ op de paal en bovendien waren de reflexen van doelman Kay Janssen in de aanvangsfase van dit duel fabuleus.

Gaandeweg kreeg Gonemo meer vat op het spel en de 2-0 voorsprong via Ferry Pattiruhu en Antoine Pariente was verdiend. Ondanks een tegentreffer kon aanvoerder Nick Houwers het verschil van twee pal voor rust herstellen, 3-1.

Aantrekkelijk

Een levendige tweede helft maakte dit treffen zeer aantrekkelijk als schouwspel. Het studententeam uit Nijmegen schroefde het tempo op, terwijl Gonemo op de counter loerde. De druk op de withemden werd groter bij het meespelen van de Morado-doelman als extra veldspeler. Deze gedurfde speelwijze bracht de bezoekers dichterbij, 3-2.

Gonemo wist zich echter onder deze druk uit te spelen, want via Ferry Pattiruhu en een prachtige lob vanaf eigen doelgebied van Nick Houwers liep Gonemo uit naar 5-2. Daarmee was het niet gedaan voor de Nijmegenaren, die in de slotfase alles uitpersten wat in hun vermogen lag.

Morado trof nog eenmaal doel, maar het doorzettingsvermogen Saïdjah Johannis en Antoine Pariente werd beloond. Gonemo zette Morado met een zevenklapper opzij en klimt door deze 7-4 zege naar de vijfde plek.