Moeizame zege Gonemo op rode lantaarndrager Morado 2

0 0
Leestijd:1 Minuten, 5 Seconden

WINTERSWIJK – De zaalvoetballers van Gonemo hebben vrijdag een verdiende, doch moeizame 5-3 overwinning op de reserves van Morado CF uit Nijmegen in de wacht weten te slepen. In de slotfase gooide Gonemo-aanvoerder Nick Houwers met zijn tweede treffer het duel in het slot.

Na drie minuten brak Nick Houwers de wedstrijd open, maar twee minuten later kwamen de bezoekers uit Nijmegen gelijk via een prachtig genomen vrije trap waarbij het leder onhoudbaar in de kruising belandde.

Dimitri Dekker zette na een kwartier spelen Gonemo op de voor hem bekende wijze op een 2-1 voorsprong. Vanaf de middenlijn dreigde de linksbenige aanvaller met een rush langs de rechterzijlijn. Met een ogenschijnlijk simpele schijnbeweging trok Dekker naar binnen, waarna hij verwoestend uithaalde.

Dimitri Dekker (aan de bal) en aanvoerder Nick Houwers scoorden beiden tweemaal. Foto: FC Gonemo

Concentratieverlies

Na rust maakten wederom Dimitri Dekker en Cornelis Hofman het kwartet vol voor Gonemo. Het leek erop dat Morado deze klap niet meer te boven zou komen. De Nijmegenaren profiteerden echter van het concentratieverlies bij de thuisploeg. Morado kwam terug tot 4-3.

In de slotminuut maakte Gonemo-aanvoerder Nick Houwers zijn tweede doelpunt van de avond. Daarmee tekende hij voor het slotakkoord.

Door deze 5-3 zege bezet Gonemo een gedeelde tweede plek in de Hoofklasse F.