De Kof op strijdlust naar laatste zestien van landelijke beker

0 0
Leestijd:2 Minuten, 39 Seconden

Het zag er in de rust allemaal niet rooskleurig uit voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof, en op dat moment ook zeker terecht want in de eerste helft kregen de Urkers het niet voor elkaar om in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk, op strijdlust, kwam het in de tweede helft toch nog allemaal goed.

BRON: z.v.v. Urk

De zaalvoetballers van Bakkerij de Kof stelden daar wat speldenprikjes tegenover, maar er waren de eerste helft zeker ook grotere kansen voor onder andere Klaas Jelle Romkes en Riekelt Snoek, maar zij vonden de fantastische keeper van Marléne 2 op hun pad. Een mooie aanval van de reserves van de Eredivisieploeg leverde de verdubbeling van de score op. Hierna ging de Kof hoog druk zetten op de helft van de tegenstander, wat betekende dat er ook ruimte werd weggegeven daar maakten de Heerhugowaarders dankbaar gebruik van. Twintig seconden voor het einde van de eerste helft was daar de 0-3 en leek het er allemaal hopeloos uit te zien.

Marléne 2 straft fouten af
De Kof gaf in de beginfase meteen al een signaal af aan zichzelf, wanneer het balbezit inleverde bij de aanvoerder van Marléne 2 die zo alleen op keeper Marinus Bakker af konden gaan. Het zou niet de laatste keer zijn die wedstrijd. Het liep goed af, maar toch betekende het niet dat de Urkers waren wakker geschud want het volgende balverlies betekende wel een voorsprong voor de ploeg uit Heerhugowaard; 0-1. Vlak erna werd de bal wederom ingeleverd en bracht uiteindelijk de paal redding.

Strijdlustig en geloof in comeback
De eerste minuten van de tweede helft kregen de Urkers al wat kansen op de 1-3, kansen waarvan zeker er een paar in hadden gemoeten. Aan de andere kant raakte Marléne 2 nog de buitenkant van de paal en verzuimde het balverlies bij een counter van De Kof af te straffen. Ongeveer tien minuten voor het einde van de wedstrijd besloot Andy de Jong zijn ploeg al met meespelende keeper te laten spelen en dat had meteen effect toen Jan Kramer keurig Albert Hendrik Romkes bediende bij de tweede paal. Het doelpunt voelde als een aansluitingstreffer en het geloof kwam helemaal terug bij De Kof 1.

Toen Colin Kamp ook nog eens zijn tweede gele kaart kreeg en Marléne 2 minimaal twee minuten met vier spelers moest spelen scoorde aanvoerder Jelbert Loosman de aansluitingstreffer. De powerplay heeft ook zo zijn nadelen, want bij balverlies is het doel leeg maar een doelpoging van rond het middenveld eindigde op de lat en vrijwel meteen erna scoorde Riekelt Snoek via een mooie, individuele actie de gelijkmaker. Het had zelfs mooier kunnen aflopen toen diezelfde Riekelt Snoek tegen de tenen van de nogmaals fantastische keeper van Marléne 2 schoot. Het eindigde in een, voor de neutrale toeschouwer, fantastische slotfase in een gelijkspel en dat betekende strafschoppen nemen.

Marinus Bakker pakt strafschop
De Kof 1 mocht beginnen en Jan Kramer schoot zijn strafschop werkelijk fantastisch binnen. Marléne 2 maakte daarop gelijk en vervolgens zette Klaas Jelle Romkes zijn ploeg weer op voorsprong. De tweede strafschop werd gepakt door Marinus Bakker, waarna Riekelt Snoek zijn ploeg naar de laatste zestien schoot.