Drachtster Boys/HR Piping VR1 plaatst zich voor de bekerfinale

In een goed gevulde Sporthal de Hullen te Roden zijn de meiden van Symen Hoekstra er in geslaagd om de bekerfinale te bereiken door middel van een 0-1 overwinning op KTP Nieuw Roden VR1.

Bron: Drachtster Boys (Foto: Tibbesma Fotografie)

In de aanloop naar deze wedstrijd werd in het Drachtster kamp al meerdere malen een waarschuwende vinger opgestoken naar de selectie. Het zou een andere wedstrijd worden dan de 1-7 overwinning in de reguliere competitie. Immers, KTP had nog 1 kans om hun seizoen enigszins kleur te geven en dat was de bekerfinale bereiken. Daarbij kwam ook de verwachtte rentree van Grytsje Jongsma die vanwege de geboorte van haar baby een lange tijd afwezig was. Kortom alles moest op scherp staan en dat stond het ook. Bij beide partijen.

Rolverdeling

Vanaf de aftrap was de rolverdeling duidelijk. Drachtster Boys/HR Piping VR1 zette volop druk en KTP Nieuw Roden VR1 verdedigde goed gegroepeerd en probeerde er op snelheid uit te komen via de counter.

Aan beide kanten vielen wat kansen te noteren maar geen doelpunten. Tot in de 4e minuut Anna Reitsma de lange bal hanteerde op Jessie Prijs. Zij kon net niet bij de bal. Grytsje Jongsma wel, echter die kopte de bal achter over tegen de paal. Jessie prijs was er als de kippen bij om de bal in het doel te tikken achter keepster Anique Hoogeveen; 0-1. Dit was tevens de ruststand en eindstand.

Het talrijke publiek werd in de 2e helft niet getrakteerd op een mooie pot zaalvoetbal maar zat, vanwege de spanning, wel op het puntje van de stoel. De beide teams gaven geen enkele krimp en maakten elkaar het spel onmogelijk zodat er aan beide kanten weinig kansen meer gecreëerd werden.

Finale: Goede Vrijdag

Drachtster Boys/HR Piping speelt op 10 april om 18.30 uur (Goede Vrijdag) in het Topsportcentrum te Rotterdam de finale van de landelijke KNVB beker tegen TPP/Feyenoord Futsal VR1. (nader bericht over de supporters bus volgt z.s.m.)

De eerstvolgende competitiewedstrijd van Drachtster Boys/HR Piping VR1 is op vrijdagavond 6 maart om 20.30 uur in de SNIJ Noordhal tegen Drs. Vijfje VR1.

Selectie KTP Nieuw Roden VR1: Anique Hoogeveen, Devi Venema, Esmee de Vries, Martine Kooiker, Myrthe v.d. Veen, Mariël Miedema, Larissa Nijland, Amber Bandringa, Jildau Huitema, Grytsje Jongsma en Nikki Bosman.

Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma, Amber Werkman, Aafke de Hoek, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Marije Procee, Sieta de Vries, Richelle Gordijn en Daphne de Jong.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK