Drachtster Boys/HR Piping VR1 winnen derby van zv Libertas/Weed Free Service VR1

Met de wedstrijd Drachtster Boys/HR Piping Vr1 tegen Libertas/Weed Free Service Vr1 is de Friese Derby in ere hersteld. De start van de competitie en beker heeft de vrouwen van coach Symen Abe Hoekstra het nodige vertrouwen gegeven. Vier wedstrijden gewonnen.

Bron: Drachtster Boys (Foto: Tibbesma Fotografie)

Maar tegen het talentvolle jeugdige team uit Damwoude mocht er een interessant potje zaalvoetbal worden verwacht en deze verwachting kwam ook uit. Drachtster Boys/HR Piping begon sterk. Het eerste schot van Mariël Miedema ketste buitenkant paal over de achterlijn en aanvoerster Lisanne Kempe was net een pas te laat op de voorzet van Aafke de Hoek. Sam Bosma nam het voortouw bij Libertas, maar stuitte een paar keer op de hele wedstrijd goed keepende Anna Reitsma.

Ondanks de gretigheid van Libertas was het Aafke de Hoek die de 1-0 kon maken (7e minuut). Lisanne Kempe zet, op aangeven van Esther van Toledo, Aafke de Hoek vrij voor het midden van de goal waarna zij de bal eenvoudig kan binnenschieten. De 2-0 was een ingestudeerde aanval van Drachtster Boys. Na een overstapje van Jessie Prijs loopt zij haar zelf vrij voor de goal. Esther van Toledo bedient haar blindelings en Jessie Prijs loopt de bal zo binnen.

In de tweede helft blijven de jonge meiden van Libertas komen. Toch is het na 11 minuten opnieuw Jessie Prijs die profiteert van het balverlies van Libertas en schuift de bal in de verste hoek achter keepster Laura Hummel: 3-0. Daarna is Drachtster Boys wat slordig en laten de jonge meiden van Libertas van hun horen. Sam Bosma en Simone Hofer zetten de aanval op, waarna vanuit het midden de vrijgelaten Mariksa Bosma bij de tweede paal kan binnen schieten: 3-1.

Vlak daarna is het Martine Koopmans die met slim balletje maar ook een beetje geluk, bal gaat door de benen en via de hak van keepster Hummel, de bal binnen schiet: 4-1. En nogmaals Libertas, Simone Hofer volledig vrijgelaten. Met een afstandsschot schuift zij de bal achter keepster Reitsma. 4-2. Het slotakkoord is voor Esther van Toledo. Met een samba solo actie schiet zij de bal fantastisch binnen. Eindstand 5-2.

Na de wedstrijd werd er officieel afscheid genomen van speelster Simone Hofer en keepster Laura Hummel, nu uitkomend voor zv Libertas. Volgende week ligt de competitie stil wegens interland verplichtingen, met o.a. onze keepster Anna Reitsma. De oranje zaalvrouwen spelen vanaf woensdag 20 oktober a.s. de “main round” voor de EK-kwalificatie, Women’s Futsal EURO, in Minsk tegen thuisland Wit-Rusland, Rusland en Hongarije. Jessie Prijs en Esther van Toledo hebben beide moeten afzeggen wegens familie-omstandigheden.

De volgende wedstrijd van DFT1 is op vrijdag 29 oktober a.s. om 20.30 uur uit in Groningen tegen GSFV Drs. Vijfje VR1.

Selectie Drachtster Boys/HR Piping Vr1:
Anna Reitsma, Aafke de Hoek, Martine Koopmans, Esther van Toledo, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Mariël Miedema, Sieta de Vries, Richelle Gordijn en Daphne de Jong.

Selectie zv Libertas:
Laura Hummel, Evelien Mensies, Thirza Leistra, Jeanine Bosma, Mariska Bosma, Silke van der Wal, Simone Hofer, Linda Bosma, Sam Bosma, Renza Dijkstra en Anique Hoogeveen.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK