De Nederlandse zaalvoetbalsters weten welke route ze moeten volgen, willen ze zich kwalificeren voor het Europees kampioenschap in 2021. De eerste opdracht: poulewinnaar worden in een groep met gastland Moldavië, Armenië en Bosnië Herzegovina.

Bron: OnsOranje (Foto: KNVB Media)

De zogenaamde Preliminary round vindt plaats tussen 5 en 10 mei. Mocht het Oranje van Niña George-Koek zich als nummer één plaatsen voor de volgende ronde, dan wachten Rusland, Hongarije en Wit-Rusland in de Main round.

Eindtoernooi

De poulewinnaar van die groep plaatst zich dan uiteindelijk voor het tweede vrouwen EK, dan in februari 2021 wordt gespeeld. In totaal plaatsen zich vier landen voor het eindtoernooi.

De uitslag van de loting in het Zwitserse Nyon.

Maar eerst gaat de blik dus op Moldavië, Armenië en Bosnië Herzegovina. George-Koek: “Bosnië is een nieuwkomer in het vrouwen zaalvoetbal en verder staan Armenië en Moldavië qua ranking net onder ons. Los daarvan, denk ik dat we een goede kans maken om eerste te worden. We zijn het aan onze stand verplicht. Dat is gebaseerd op de meest recente resultaten, tegen op papier sterkere tegenstanders.” 

De tegenstanders in de mogelijke Main round zijn van een ander kaliber. “Als we ons plaatsen, dan kunnen we aan de bak. Maar dat past ook bij onze ambitie. Want we willen ons uiteindelijk kwalificeren voor EK’s en WK’s.”

De voorbereidingen voor het toernooi in Moldavië vinden voornamelijk plaats in april. Dan staan veel trainingen op het programma en spelen de vrouwen twee interlands in Rotterdam, tegen België.