Historische bekerfinale voor ZVV BE ’79

In een bomvolle sporthal ‘t Ruiven in Berkel-Enschot plaatsten de zaalvoetballer van ZVV BE’79 zich, na een 5-0 overwinning op ZVV EDE, voor de bekerfinale. Op vrijdag 10 april staat de finale op het programma, in de Topsporthal in Rotterdam is regerend landskampioen ZVV Hovocubo de tegenstander.

Bron + Foto’s: z.v.v. BE ’79

Vanaf het beginsignaal was het strijdplan van de gasten duidelijk, ZVV EDE zakte ver terug op eigen helft en probeerde met snelle uitbraken gevaarlijk te worden. Het was echter de thuisploeg die in de 4e minuut op voorsprong kwam. Joey van Hoof gaf voor en Jeroen Hakkens gaf het laatste tikje, 1-0. In het verloop van de eerste helft waren de kansen schaars, BE’79 domineerde en controleerde de wedstrijd terwijl ZVV EDE er maar zelden uit kon komen.

Pas in de tweede helft leek de wedstrijd echt los te komen. De gasten drongen iets meer aan zonder echt gevaarlijk te worden terwijl de thuisploeg met name uit dode spelmomenten gevaarlijk waren. In de 24e minuut was het Appie Marouane die uit een corner de voorsprong verdubbelde, hij schoot onhoudbaar voor doelman Yüzgeç binnen, 2-0. Vier minuten later leek de wedstrijd te worden beslist, uit een vrije trap was het Mahamed Marouane die met een laag en strak schot de bal in de rechterhoek liet verdwijnen.

De wedstrijd werd harder en fysiek, vooral EDE probeerde met hard spel nog enigszins terug in de wedstrijd te komen, aangemoedigd door hun fanatieke achterban. Dat leverde de gasten wel enkele fouten en gele kaarten op, al had er voor de met twee benen vooruit inglijdende EDE speler ook rood getrokken kunnen worden. Met nog acht minuten op de klok werd ook de meespelende doelman ingezet waardoor er iets meer druk op de verdediging van de thuisploeg kwam. Maar het stond als een huis, ondanks de extra speler werd er nauwelijks een kans weggegeven. Het was de thuisploeg die gevaarlijk was en zes minuten voor tijd de wedstrijd definiet besliste.

De uitblinkende Joey van Hoof onderschepte de bal en kon vrij opstomen richting het vijandelijk doel om vervolgens de vierde treffer binnen te schieten. ZVV EDE raakte meer en meer gefrustreerd en na een eerdere rode kaart voor Termaaten(2xgeel) was het Ilias Joubid die na een harde overtreding op Anes Beslija met een directe rode kaart kon vertrekken. In het opstootje kreeg slachtoffer Beslija ook nog eens geel met gevolgen, hij zal de bekerfinale door een schorsing moeten missen.

Het slotakkoord was voor Mohamed Marouane, hij mocht aanleggen vanaf 10 meter en kon in tweede instantie de 5-0 binnenschieten. Een historische overwinning voor ZVV BE’79, voor het eerst in haar geschiedenis spelen ze op vrijdag 10 april de bekerfinale. Met dertien punten voorsprong in de competitie is het kampioenschap een kwestie van tijd en kan er nu al gesproken worden van een topseizoen.

Deze zaterdag wordt er opnieuw feest gevierd, coach Koen Schollen treed in het huwelijk en hier zal de selectie en bestuursleden bij aanwezig zijn om Koen eens goed in het zonnetje te zetten. Aanstaande vrijdag vervolgt ZVV BE’79 de competitie met een uitwedstrijd tegen CFM/Transito, in werkendam trapt de kersverse bekerfinalist om 20.00 uur af.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK