Hovocubo start UFCL-toernooi met nederlaag tegen titelverdediger FC Barcelona

Gistermiddag om 16.00 uur vond de aftrap plaats van het UFCL-toernooi in Malta. Regerend titelhouder (FC Barcelona) was de tegenstander van Hovocubo.

Bron: Hovocubo

Over de puntenverdeling werden al geen valse illusies gemaakt. Hovocubo wilde er alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen en speltechnisch een goede basis neer te leggen bij de andere twee wedstrijden, die allesbepalend zullen zijn voor plaatsing naar de laatste 16.

Een 6-1 nederlaag was uiteindelijk het resultaat, Bouyouzan was voor Hovocubo de “spekkoper” en Aklalouch de “schlemiel” (e.d.). Hovocubo hield lang staande (ruststand 2-1), maar uiteindelijk moest het toch nog diep buigen voor de titelhouder (6-1).

Vanavond (donderdag 27 oktober) staat om 19.00 uur het treffen gepland tegen thuisclub Luxol St. Andrews. De club uit Malta heeft afgelopen maanden een blik Brazilianen open getrokken, waarmee zij er alles aan zullen doen om hun publiek mooie wedstrijden voor te schotelen, maar vooral zich te plaatsen voor de volgende ronde.

In Path A (clubs met beste ranking) gaan namelijk de eerste drie ploegen door naar de laatste 16. Ook Hovocubo heeft gesolliciteerd voor een plek bij de eerste drie in de poule om zich te verzekeren van deelname in de Elite Round, aankomend november.

Zaterdag 29 oktober a.s. om 16.00 uur speelt Hovocubo de laatste wedstrijd tegen Futsal Dobovec uit Slovenië. Op papier in deze poule ‘the best of the rest’, maar zowel Hovocubo als St. Andrews zullen er alles aan doen die positie over te nemen.

Drie ploegen gaan dus door naar de laatste 16. Wanneer FC Barcelona zich aan zijn sportieve plicht houdt en doet wat het moet doen, dan is het winnen van één wedstrijd voor de resterende drie ploegen voldoende om de volgende ronde te halen.

Meer info: UEFA / FIFA

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK