ZAALVOETBAL ONLINE

Dé zaalvoetbalsite van Nederland !!!

Libertas wint de strijd om de rode lantaarn tegen Zeemacht! (incl. VIDEO)

2 min read

Foto: Meint de Vries

Omdat de Eredivisie zaalvoetbal evenals die van op het veld onder de topsportcompetitie valt,mochten de vrouwen van Libertas afgelopen vrijdagavond het opnemen tegen Zeemacht uit Den Helder. Dit duel stond in zijn geheel in het teken van de beruchte rode lantaarn.

Bron: zv Libertas (Fotro: Meint de Vries)

Vooraf wezen alle statistieken in het voordeel van Libertas. Het had één schamel puntje meer maar ook het aantal voor- en tegendoelpunten was in het voordeel van Libertas. Toch ontspon er een gelijkwaardig duel waarbij de spanning te snijden was. Beide teams kregen in de eerste helft mogelijkheden om de nul van het scorebord te doen verdwijnen.

De wedstrijd ontbrandde pas toen coach Sees Bergman zijn provinciegenoot Josefien Slump, die als negende speelster aan de selectie was toegevoegd, liet debuteren. Deze aanvalster pur sang speelde met veel bravoure, bracht reuring in de wedstrijd en is bovendien zeer doelgericht. Haar eerste doelpoging leidde direct tot de openingsgoal. Keepster Sterre Wendt kon het vlammend schot van Slump nog pareren, maar de rebound was voor Mariska Bosma, de andere uitblinkster aan Libertas zijde.

Na rust zijn de teams aan elkaar gewaagd en wordt het voetbal er niet beter. Het leek soms meer vechtvoetbal dan zaalvoetbal. Geheel uit het niets komt Zeemacht door een doelpunt van Monica Scholes langszij. Sam Bosma liet de bal lopen en verraste daarmee keepster Laura Hummel.

Echter, Libertas had deze avond maar één missie. De drie punten moesten in Damwâld blijven. Het leek door het tegendoelpunt wakker geschud. Twee minuten na het doelpunt van Zeemacht tovert Silke van der Wal met een doelpunt de lach weer terug op de gezichten van iedereen die de Damwâldsters een warm hart toedragen. De weerstand van Zeemacht is dan gebroken en Sam Bosma tekende voor het slotakkoord, 3-1.

Met deze verdiende overwinning vergroot Libertas het gaat met Zeemacht tot 4 punten. Voor de winterstop staan er nog twee wedstrijden op het programma. Vrijdagavond staat de ontmoeting met Drs. Vijfje op het programma en een week later komt ZVG uit Gorichem op visite in Damwâld.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK