Scheenbeschermers voor zaalvoetballers verplicht vanaf seizoen 2021/2022

0 0
Leestijd:1 Minuten, 33 Seconden

Vanwege een wijziging in de spelregels is het voor zaalvoetballers die deelnemen aan door de KNVB georganiseerde wedstrijden vanaf de start van het seizoen 2021/’22 verplicht scheenbeschermers te dragen. Dit geldt voor alle competities, van de Eredivisie tot aan de Veteranenklasse, vrouwen, mannen en jeugd.

Bron: KNVB

De huidige spelregelboeken voor zaalvoetballers die onder de vlag van de KNVB spelen (Spelregels Ere- en eerste divisie Landelijk en Spelregels district zaalvoetbal) vervallen per 1 juli aanstaande. In het seizoen 2021/’22 worden alle door de KNVB georganiseerde wedstrijden gespeeld volgens de ‘Spelregels zaalvoetbal (Futsal)’. Een van de belangrijkste wijzigingen in de spelregels is dat in het nieuwe seizoen alle spelers verplicht zijn scheenbeschermers te dragen tijdens wedstrijden.

Waarom deze aanpassing?

De spelregels in het zaalvoetbal zijn vanaf het begin van dit decennium onderhevig aan veranderingen die op veel vlakken gelijklopen met de spelregels in het veldvoetbal. Er ontstaat door deze verruiming meer kans op contact tussen de spelers. Als KNVB nemen we daarom de verantwoordelijkheid om de spelers te verplichten zich optimaal te beschermen tegen letsel.

Waar moet je rekening mee houden bij het dragen van scheenbeschermers?

Allereerst moet een scheenbeschermer een zekere vorm van bescherming bieden. Het moet dus van zacht materiaal zijn dat de schok van een trap tegen het scheenbeen moet kunnen opvangen. De scheenbeschermer zelf moet daarnaast volledig bedekt zijn door de kousen van de speler/doelverdediger. Dit betekent dat de lage sokken zoals die nu vaak worden gedragen door de spelers vanaf komend seizoen niet meer toegestaan zijn. Deze sokken worden vervangen door kousen die de scheenbeschermers geheel bedekken.

We begrijpen dat het verplichten van scheenbeschermers bij zaalvoetballers een ingrijpende maatregel is. Daarom communiceren we hier ruim voor het begin van het nieuwe seizoen al over. De overige verschillen ten aanzien van de spelregels worden eind mei aan de verenigingen en spelers gecommuniceerd.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
P