0 0
Leestijd:1 Minuten, 27 Seconden

In Sporthal De Holten in Marum werd vrijdagavond de derby van Leek gespeeld. De zwarthemden van V.V. Westerkwartier namen het op tegen het nog puntloze en in het wit gestoken Leekster Eagles 2. Gezien de stand op de ranglijst een gemakkelijke opgave voor Westerkwartier, maar niets was minder waar.

Bron: V.V. Westerkwartier

De Eagles gingen met een jonge en enthousiaste groep met veel loopvermogen de strijd aan en dwongen de wat oudere en ervaren spelersgroep van Westerkwartier tot het uiterste. Doelman Erwin Heidinga van Westerkwartier, spelend met een aanvoerdersband met de kleuren van de Oekraïne, moest dan ook vol aan de bak. Overigens begon Westerkwartier prima: binnen twee minuten was het Menco Oedzes die over links zijn tegenstander uitspeelde en Joey Hummel bij de tweede paal bediende: 1-0.

Maar na acht minuten stond het alweer gelijk, omdat er niet goed meegelopen werd in de verdediging van Westerkwartier. De jonge Eagles verdedigden goed en werden zelf ook regelmatig gevaarlijk, maar Heidinga bleek verder niet te passeren. Vlak voor rust vond Rutger van der Veen via een snoeiharde diagonale pass de bal bij Rick Renkema, die vrij bij dee tweede paal stond: 2-1.

In de tweede helft ontspon zich een op- en en neergaande wedstrijd en Westerkwartier had de handen vol aan Leekster Eagles. Scheidsrechter Pultrum uit Oosterwolde liet veel toe en dat kwam de strijd ten goede. Vijf minuten voor tijd kwam het hoogtepunt van de wedstrijd: de balvaste Rutger van der Veen speelde met een korte sleepbeweging twee man op rij uit, zette daarmee Menco Oedzes vrij voor het doel en laatstgenoemde scoorde dan ook simpel de 3-1.

Dit werd tevens de eindstand van deze boeiende derby van het Westerkwartier in Marum.

Meer info: Topklasse F