Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft de eerste van twee oefenduels met Servië verloren. In het Topsportcentrum van Almere werd het maandagavond 1-3. 

BRON: OnsOranje

Vanavond staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar, dan in Volendam, waar om 20.00 uur wordt afgetrapt. De dubbele oefenwedstrijd staat in het teken van de voorbereiding op de volgende fase van het kwalificatietoernooi voor de 2020 FIFA Futsal World Cup in Litouwen.

Main round

Die main round wordt in oktober gespeeld, waarbij Oranje het in Roemenië op gaat nemen tegen Kazakstan, het gastland en Albanië. De twee beste landen uit die fase plaatsen zich voor de eliteronde, de laatste fase voor kwalificatie voor het WK.

Bondscoach Max Tjaden zag Oranje met 1-3 verliezen. – Foto: KNVB Media

Voorafgaand aan het duel werd afscheid genomen van Peter Rozenbeek. De doelman nam vorig jaar afscheid van Oranje, na 85 interlands gespeeld te hebben. In Almere werd hij nog een keer in het zonnetje gezet. 

Extra veldspeler

Rozenbeek zag zijn oude ploeggenoten in eigen huis verliezen. Halverwege het duel was het al 0-2. De enige treffer viel in de voorlaatste minuut, toen Oranje met een extra veldspeler op zoek naar doelpunten ging. 

Deze kwam er, via Amir Molkarai, maar veranderde verder weinig: 1-3.