Zaalvrouwen Feyenoord Futsal zetten woorden om in daden tegen Libertas/Weed Free Service

ROTTERDAM – De tweede helft van de zaalvoetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Libertas was zes minuten onderweg toen de Rotterdamse trainster Sharon van Zadelhoff het spuugzat was. Op niet mis te verstane wijze fulmineerde de ervaren coach richting haar speelsters dat zij nog wel 100 jaar op deze manier konden voetballen zonder ooit een goal te scoren.

Bron: z.v. Libertas (Foto’s: Martin van Oostveen Fotografie)

Een minuut later was het Sherallin Henriquez die het tegendeel bewees door koppend keepster Anique Hoogeveen te verrassen. De ban was daarmee gebroken en Feyenoord liep vervolgens vrij eenvoudig uit naar een 5-1 overwinning.

Libertas coach Sees Bergman was opmerkelijk mild over de prestatie van zijn team. Met name over de eerste helft was de Groninger tevreden. Hij zag Marissa Elzinga prima als centrale verdediger debuteren. De Leeuwardse, die op de weg terug is van een enkelbreuk, beloonde haar goede spel met een prachtige goal. Deze werd voorbereid door Mariska Bosma die van de trainer ook een voldoende kreeg. Hoewel zij verdedigend af en toe nog slordig balverlies leidt, geeft zij wel de broodnodige aanvallende impulsen aan het team.

Op de laatste training had Bergman aanvalster Silke van der Wal nog gecomplimenteerd: ‘Jij doet momenteel bijna alles goed’. Maar daar voegde hij even later aan toen dat zijn laatste groot compliment aan haar adres gevolgd werd door een slechte wedstrijd.

Deze dystopische vrees kwam gelukkig niet uit. Van der Wal was de gevaarlijkste aanvaller aan Libertas zijde. Het was Bianca Troost, één van Nederlands beste zaalvoetbalkeepster, die vakkundig een drietal kansen van haar neutraliseerde.

Libertas liet in de voorgaande wedstrijden zien zich te kunnen meten met de meeste tegenstanders, maar gebrek aan routine en naïviteit brak het jonge team op. De droom van de Friezen dat een slechte wedstrijd misschien wel één of drie punten zou opleveren, spatte dan ook rijkelijk laat uitéén.

De overwinning van Feyenoord was uiteindelijk meer dan verdiend. Nadat Alyssa Dijkstra Feyenoord op voorsprong had gezet was het international Jennifer Oliviera die met een zuivere hattrick het karwei beslechtte.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK