Zaalvrouwen Libertas/Weed Free Service kopje onder tegen Drs. Vijfje

0 0
Leestijd:1 Minuten, 14 Seconden

Libertas/Weed Free Service is dit jaar ingedeeld in een bekerpoule met Drs. Vijfje VR1 en Zeemacht VR2 (Den Helder). Ieder team speelt een uit- en thuiswedstrijd tegen elkaar, waarna de nummer 1 doorgaat naar de halve finales.

Bron: z.v. Libertas (Foto: Meint de Vries)

Vrijdag 1 oktober jl. stond voor Libertas/Weed Free Service de eerste bekerwedstrijd tegen het ervaren Drs. Vijfje VR1 op het programma.

Drs. Vijfje startte sterk en zette Libertas direct onder druk. Hier wisten de jonge meiden van Libertas zich een aantal keren aardig onderuit te voetballen, maar tot grote kansen leidde dit niet. Drs. Vijfje had de hele wedstrijd een overwicht en creëerde kans na kans. De eerste 10 minuten wist Libertas de stand gelijk te houden, maar daarna brak Vijfje de ban met een goal uit een vrije trap. Deze voorsprong werd voor de rust uitgebreid naar 3-0.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Vijfje hield druk, creëerde de kansen en scoorde. Libertas verscheen nog een enkele keer voor het doel van de tegenstander, maar een doelpunt zat er niet in. Zo eindigde deze wedstrijd in een dikke 8-0 nederlaag. Een onnodig hoge uitslag in een wedstrijd waar Libertas veel leerpunten uit kan halen.

Komende vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen één van de favorieten voor de landstitel, FC Marlène, op het programma. Deze wedstrijd begint om 20.30 uur in sporthal De Boppeslach te Damwâld.

Voor meer prachtige foto’s: zie facebooksite van Meint de Vries.