0 0
Leestijd:2 Minuten, 5 Seconden

De wedstrijd tegen nieuwkomer DWOW werd in de laatste minuut van de eerste helft beslist. Toen voerden Jessie Prijs en Sam Bosma hun al indrukwekkende aantal treffers elk met een doelpunt op. De stand was op dat moment 2-2 en Libertas leek onverwacht op een heet avondje in Wieringenwerf te worden getrakteerd.

Bron: zv Libertas

Want het was toch enigszins verrassend dat de West-Friese meiden middels twee vlijmscherpe counters een achterstand van twee doelpunten wisten weg te poetsen. In de tweede helft herstelde een soeverein spelend Libertas de hiërarchie en won uiteindelijk met 8-3.

De verschillen in de hoogste divisie van het vrouwenvoetbal in Nederland zijn groot. Volgens sommigen te groot, wat afbreuk zou doen aan de Eredivisie zaal. De nieuwkomers Middelburg, Mazzel Stars en DWOW hebben het zwaar en zijn terug te vinden in de staart van de ranglijst. Desondanks is DWOW een aanwinst voor de Eredivisie. De thuiswedstrijden trekken veel publiek wat resulteert in een geweldige sfeer in de eigen Zuiderzeehal. De sportkantine “BIJ MOEDERS”, waar Theo en Trudi de scepter zwaaien staat garant voor een gezellige derde helft. En de selectie van het eerste vrouwenteam herbergt zeker talentvolle speelsters. Een van deze parels is Noa Hulzebos die verantwoordelijk was voor de gehele productie van DWOW.

Libertas gaf met doelpunten van een Jessie Prijs en een zeer fraaie van Silke van der Wal in drie minuten direct haar visitekaartje af. Daarna stokte de machine en was Hulzebos keepster Laura Hummel twee keer te slim af. Met name bij de tweede tegentreffer maakte Hummel de verkeerde keuze om haar doel te verlaten. Gelukkig herstelde de keepster uit het Groningse Marum haar fout door in de laatste minuut van de eerste helft de bal met een perfecte uitworp in de voeten van Jessie Prijs te laten belanden. Dit betekende de 2-3. Maar de koek was nog niet op. Een punter van Sam Bosma dompelde DWOW in misère.

In de tweede helft wist Libertas gestaag deze voorsprong uit te breiden. Eerst was het Silke van der Wal die keepster Saadia Ayyad poortte (5-2). Daarna wist Sam Bosma een harde voorzet van Jessie Prijs te verzilveren. Ook het zevende doelpunt kwam van de voet van Van der Wal. Jeanine Bosma, die na maandenlang aan de kant stond vanwege ziekte en blessures, stond aan de basis van het laatste doelpunt, gescoord door Sam Bosma. Daarvoor wist Noa voor de derde keer het net te vinden.

Meer info: Eredivisie Vrouwen