ZVS/Filias 1 na strafschoppen uitgebekerd

0 0
Leestijd:2 Minuten, 28 Seconden

Vorige week wist ZVS nog in de slotseconden gelijk te maken, nu kreeg het in het bekertreffen met ESZVV Totelos zelf in de slotseconden de gelijkmaker tegen en de bijbehorende strafschoppenserie werd verloren. Na 50 minuten werd het 4-4, na strafschoppen 6-5.

Door omstandigheden ontbraken Johan, Luuk, Bas en Joris. Ook Stef Vervloet was er niet bij. Vanwege een nieuwe baan kan hij het niet meer combineren en moest noodgedwongen stoppen. Stef was dit seizoen nieuw bij ZVS en speelt op het veld bij Wilhelmina Boys. Vervloet tekende in 6 officiële optredens voor 2 doelpunten. Stef, bedankt voor je inzet en hopelijk zien we je nog eens op de tribune!

Dan de bekerwedstrijd. Vanwege dus de paar afwezigen werden Ozhan van Osch en Roy Groenendaal opgeroepen en stond het team o.l.v. Roy van Gulick. Voor de 3e keer binnen 2 en een halve maand een confrontatie met Totelos, waarvan de 2e keer in Eindhoven. Na de eerdere 2-8 zege werd er wel met vertrouwen naar Eindhoven gereisd. Toch is Totelos de laatste weken in goede doen in de competitie en er stond ook een ander Totelos in de zaal dan een paar maanden terug. Echte hoogtepunten waren schaars in de 1e helft. Na een kwartier spelen nam ZVS de leiding toen Boyd van Dijk een voorzet van Rico de Laat binnenliep. 4 minuten later liet Totelos de gelijkmaker aantekenen toen een hard schot doelman Bjarne Bakker net te machtig was.

De 2e helft kenmerkte zich in een kansenregen voor ZVS. Met name Martin de Laat kreeg een paar goede kansen. Maar vaak zat er net een voet of doelman van de thuisploeg tussen. Tegen de verhouding in wist Totelos uit 2 identieke situaties 2x te scoren en de stand naar 3-1 te tillen. Daarna voorkwam Bjarne met 2 goede reddingen dat Totelos uitliep. Met nog 5 minuten te gaan wist Daan Van Uden op aangeven van Martin de spanning weer terug te brengen: 3-2.

Uw verslaggever was de 3-2 nog aan het noteren toen Martin een halve minuut later met een hard schot in de lange hoek ZVS op gelijke hoogte bracht: 3-3. 2 minuten later zette Boyd goed voor en Martin tikte knap binnen: 3-4. Het ging dus toch nog de kant van ZVS opvallen, zeker ook toen richting de extra tijd de doelman van de thuisploeg hands maakte op de helft van ZVS en met geel moest toekijken. Inmiddels was de 2e minuut van de extra tijd aangebroken als Totelos uit z’n laatste aanval toch nog 4-4 aantekent en daarmee strafschoppen afdwong. Totelos miste hierin één keer, Rico en Boyd miste namens ZVS waarmee de thuisploeg met 6-5 de strafschoppenserie won en verder bekert. Voor ZVS rest dus alleen nog maar de competitie.

Aanstaande vrijdag, 7 december, moet ZVS opnieuw naar Eindhoven. Nu wacht de uitbeurt met FC Botafogo. De wedstrijd in Sporthal De Tempel begint om 21:05.