DRACHTEN – Er werden na afloop van de wedstrijd in de wandelgangen allerlei predicaten los gelaten over de wedstrijd, de een wat fraaier dan de ander, dus we registreren hier de meest gehoorde uitspraak…………zvv Den Haag had de ‘bus’ geparkeerd!!!

Bron: Drachtster Boys (Foto: Tibbesma Fotografie)

En niet alleen de bus waarmee ze zichzelf hadden vervoerd van Den Haag naar Drachten, maar ook de spreekwoordelijke verdedigings-bus in het veld. Overigens is dat hun goed recht, want de Drachtster vrouwen hadden er moeite mee.

De Haagse vrouwen wachtten af waar het in de opbouw van de Drachtster vrouwen mis ging en zo kwamen ze er in de counter keer op keer scherp uit. En wat het was is niet bekend, maar de vrouwen van Symen Abe Hoekstra waren allemaal niet 100 punten scherp waardoor ze Den Haag ‘in leven lieten’.

Esther van Toledo scoorde, laag in de hoek, in de 4e minuut de 1-0, en vrij snel maakte Suzanna Deckers haar eerste doelpunt in dienst van Drachtster Boys/HR Piping; 2-0 in de 6e minuut. En toen begon Den Haag de Drachtster foutjes af te straffen. Uit een counter maakte Samantha Chin-A-Sang de 1-2, Priscilla de Vos de 2-2 en tot overmaat van ramp voor de Piping-girls Gianduja Vandeuren de 2-3 wat de ruststand leek te worden….echter Jessie Prijs scoorde vanuit een onmogelijke hoek de 3-3 en dat werd ook de ruststand.

Veel spanning, ook in de 2e helft, en niet altijd goed voetbal maar toch voldoende voor de toeschouwers om op het puntje van de bank te zitten. Dat ook Drachtster Boys/HR Piping kan counteren bleek uit de 4-3 door Esther van Toledo op aangeven van Jessie Prijs die zelf niet lang daarna de 5-3 maakte. In de 38e minuut maakte Lavinia Poku nog wel de zogenaamde “Anschluss” treffer maar het mocht Den Haag niet baten. De winst voor Dr. Boys was binnen waardoor zij koploper blijven in de Eredivisie.

Conclusie: mooi en goed was het allemaal niet maar wel 3 punten. En Den Haag met “de Bus“ weer terug…zonder punten.

Op naar volgende week, dan spelen de Drachtster vrouwen uit in en tegen (Exstudiantes) Zwolle.