Hoogeveen toont veerkracht

0 0
Leestijd:2 Minuten, 32 Seconden

De eerste helft begon vooral met aftasten. Hoogeveen had veel balbezit en kreeg al gauw enkele kansen, echter de bal leek er niet in te willen gaan. En zoals men weet, gaat de bal aan de ene kant er niet in… juist.

Bron+ Foto: v.v. Hoogeveen

Het was in de 12e minuut Jong Leekster Eagles dat via een goed benutte vrije trap op voorsprong kwam. De thuisploeg had hierna legio kansen, maar stuitte uiteindelijk steeds op de prima keepende doelman van de jonge Eagles die ogenschijnlijk de wedstrijd van zijn leven stond te keepen.

Na een kwartier spelen kregen de Eagles ietwat goedkoop een penalty mee, deze werd dan ook terecht gestopt door de prima keepende Hoogeveense doelman Ralph Lenten. Vier minuten voor rust kwamen de Leeksters alsnog op een 0-2 voorsprong door een mooie aanval. Nog geen minuut later was het Tim Mulder die de spanning terugbracht door uit een snelle counter de 1-2 binnen te schieten. Vlak voor rust was het de scheidsrechter die een overtreding op een speler van Hoogeveen niet goed beoordeelde en zo de jonge Eagles in de kaart speelde. Deze maakten daar uiteraard dankbaar gebruik van en konden zo de 1-3 ruststand laten aantekenen.

In de tweede helft liet Hoogeveen zien over veel veerkracht te beschikken. Daar waar in de eerste helft enkele slordigheden in het spel zaten, gingen de blauwhemden in de tweede helft erop en erover. In de 4e minuut gaf Lenten de bal mee aan Sander Hartman, deze paste de bal snel door op Brian Leepel die op zijn beurt Tim Mulder weer inspeelde. Mulder legde de bal mooi neer voor de doorgelopen Leepel en deze schoot onberispelijk de 2-3 binnen, een uit het boekje.

Twee minuten later was het captain Sander Benjamins die de gelijkmaker binnen schoot. Na een scherpe aanval gaf Hartman de bal hard voor, Mulder liet de bal lopen en Benjamins, gister voor de derde keer vader geworden, mocht het afmaken. Jong Leekster Eagles probeerde het nog wel, maar kwam er eigenlijk niet meer uit. Dit was mede te danken aan de prima verdedigende Jacco Tuinstra en Marcel Linthorst die in de tweede helft achterin de boel goed dicht hielden.

In de 18e minuut kwam Hoogeveen op voorsprong. Spits Frank Benjamins hield twee spelers van de tegenstander bezig, waardoor Linthorst op rechts kon oprukken en de bal hard diagonaal binnen kon schieten. Hierna was het verzet van de jonge Leekster Eagles, die overigens een prima pot speelden, wel gebroken. Waar de score eigenlijk veel hoger had kunnen, misschien wel moeten uitvallen, maakte Hoogeveen 2 minuten voor tijd eindelijk de bevrijdende 5-3. Na een mooie 1-2 tussen Hartman en Mulder, was het laatst genoemde die de 5-3 eindstand op het scorebord zette. Het was een zwaar bevochten overwinning, dit zijn de (voor de winnende ploeg) lekkerdere potjes!