Zaalvoetballers Excelsior’31 blameren zich tegen laagvlieger Almelo FC

ALMELO / RIJSSEN – De zaalvoetballers van Excelsior’31 zijn ook in de tweede wedstrijd van het kalanderjaar 2018 tegen een nederlaag aangelopen. Nadat het vorige week de wedstrijd tegen IFC Zwolle verloor, ging het vrijdagavond met 4-2 onderuit tegen Almelo FC. De Rijssenaren moeten hierdoor een pas op de plaats maken om de koppositie in de Topklasse.

Jan Baan

Voor thuisploeg Almelo FC zijn de wedstrijden tegen Excelsior’31 altijd speciaal. Waar de aversie tegen de rood-witten aan te danken is, is niet bekend. Wel worden de duels tussen de blauwen en de rood-witten altijd op de scherpst van de snede gespeeld, al was de wedstrijd van gisteravond niet om aan te zien. Waar Excelsior’31 een totale wanprestatie leverde, speelde Almelo FC ook zeker geen grootse wedstrijd. Geen reclame voor de neutrale toeschouwer.

Almelo FC kwam deze avond verdiend op een 2-0 voorsprong, waarna Henk Lankamp namens Excelsior’31 wat terugdeed. De Rijssenaren keken hierdoor bij aanvang van de tweede helft tegen een 2-1 achterstand aan. Genoeg tijd om dit recht te zetten, zeker nadat Arnoud Baan uit een man-meer-situatie de gelijkmaker aantekende (2-2). Excelsior’31 kreeg, ondanks dat het nog steeds ondermaats speelde, meer ruimte op de helft van de tegenstander. Er leek iets meer dreiging in het spel te komen, maar de meeste dreiging ging vervolgens uit naar één van de betere scheidsrechters uit de Topklasse. Dat deze leidsman een totale off-day had mag Excelsior’31 absoluut niet als excuus gebruiken, maar de totaal onterechte gele kaart die Gert-Jan Schultink vijf minuten voor tijd ontving, was op dat moment wel het kantelpunt van de wedstrijd. Almelo FC speelde de hierdoor ontstane man-meer-situatie goed uit, waardoor het weer op voorsprong kwam. In de absolute slotfase liep ook Henk Lankamp tegen een terecht gele kaart aan, waarna Almelo FC wederom profiteerde. Eindstand 4-2.

Aangezien de concurrentie wel wist te winnen, moet Excelsior’31 door deze nederlaag een pas op de plaats maken om de koppositie. Wellicht dat dit de druk wat weg kan nemen en Excelsior’31 de eerstvolgende wedstrijden weer vrijuit kan voetballen en kan laten zien wat het in haar mars heeft. Aankomende week zijn de Rijssenaren vrij. De eerst volgende wedstrijd is op maandag 29 januari. Dan speelt het in Zwolle tegen hekkensluiter SVI.

0Votes
love 0 Love
wink 0 Wink
lol 0 LoL
wow 0 Wow
cry 0 Cry
angry 0 Angry

Geef een antwoord

error:
P
ZAALVOETBALONLINE

GRATIS
BEKIJK