0 0
Leestijd:2 Minuten, 33 Seconden

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 boekten afgelopen vrijdagavond een mooie 3-11 overwinning op het lastige Futsal Delfzijl. De Urkers blijven hierdoor hun koppositie behouden, en liepen weer uit op Futsal Winsum wat afgelopen woensdag met 4-3 verloor bij Futsal Cambuur.

Hendrik Brands   ZVV Urk

Vooraf waren de Urkers gewaarschuwd voor onderschatting. Een week geleden werd de eerste nederlaag geleden tegen Drs. Vijfje (2-3) en ook Futsal Delfzijl kon wel eens een lastige pot worden. Immers het team van coach René Yagu was nog ongeslagen in eigen huis.

In de beginfase kwam Delfzijl direct op een 1-0 voorsprong. Vanaf de aftrap liepen de bezoekers te slapen, waardoor al na 20 seconden de 1-0 achterstand een feit was. De eerste minuten waren voor de thuisploeg, wat goed druk zette en de Urkers niet in hun spel liet komen. Toch probeerde De Kof 1 weer op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Die kwam er ook toen Jan Kramer in de vijfde minuut de 1-1 weer op het scorebord bracht.

Na het doelpunt van Kramer, ging het spel op en neer. Beide ploegen kregen de nodige kansen, maar beide keepers waren goed bij de les. Aan de kant van Futsal Delfzijl waren het Aldin Hedzic en Rhobin Brander wie voor het nodige gevaar zorgden, terwijl Kees de Boer en Jan Kramer de Urkers op sleeptouw namen.

Beide ploegen leken de eerste helft af te sluiten met een gelijke stand, maar vlak voor rust was het Willem Snoek wie dankzij een snelle uitbraak de 1-2 kon binnenschieten. Met een 1-2 voorsprong op zak probeerde De Kof 1 ook in de tweede helft het spel te maken. Maar lang konden de Urkers niet genieten van hun voorsprong, want in de 28e minuut kwam Delfzijl weer op gelijke hoogte, door een doelpunt van Ahmet Kiraz.

Ondanks het snelle tegendoelpunt, raakten de Urkers hiervan niet in de war en probeerde men weer op voorsprong te komen. In de 30e minuut kwam ZVV Urk 1 weer op voorsprong door een eigen doelpunt van Delfzijl-aanvoerder Johannes Huisman. Na dit eigen doelpunt was de thuisploeg het helemaal kwijt en konden de Urkers in het laatste kwart van de wedstrijd uitlopen naar een monsterscore.

Het waren Jan Kramer ( 3x) Kees de Boer (3x) Albert Hendrik Romkes en Jelbert Loosman wie de score opvoerden en het meegereisde publiek uit Urk verwende met enkele fraaie acties en goals.  Vooral de inbreng van jongeling Andries Sinke was heel waardevol voor de Urkers. Coach Herman Spel roemde zijn werklust, maar bovenal het feit dat hij het speelsysteem van De Kof 1 kan dromen en zich moeiteloos hierin aanpast: ‘’ Andries is iemand met heel veel potentie, hij begrijpt het systeem en past zich moeiteloos aan. Ik ben zeer tevreden over zijn ontwikkeling.

In de slotseconde was het aanvoerder Jelbert Loosman wie nog zijn doelpuntje mee pikte en hiermee de 3-11 eindstand bepaalde. Weer een mooie overwinning voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1, wat hierdoor weer alleen aan kop gaat in de Topklasse F.