0 0
Leestijd:2 Minuten, 32 Seconden

Lange tijd leek Marlène een derde duel af te dwingen. Op bezoek bij Hovocubo kon een 1-3 voorsprong echter niet worden vastgehouden. In de verlenging kreeg het 35 seconden voor tijd de genadeklap, 4-3.

Schrijver: Koen Roozendaal (XYTO Media)

Hovocubo had na de overwinning van vorige week in Heerhugowaard (2-7) twee kansen om het af te maken en de titel te pakken. Het meteen in het tweede duel afmaken was echter het doel voor de ploeg van trainer/coach Sander van Dijk. Voor FC Marlène was dat derde duel juist wel een wens aangezien het op die manier kans zou houden op de eerste landstitel sinds 2009.

Dat de Heerhugowaardse ploeg die kans aangreep bleek wel in een overvolle sporthal De Opgang, waar honderden zaalvoetballiefhebbers op het tweede finaleduel waren afgekomen. De ploeg van de Hoornse oefenmeester Anand Jagdewsing liet zien te willen vechten voor de overwinning. Loerend op de counter om vervolgens in de omschakeling toe te slaan. Stefan Dol kon na een onderschepping door richting het Hoornse doel, maar mikte net naast. Hoessein Jabir had meer succes toen hij opstoomde en de bal net langs de uitkomende doelman Dave Stet tikte en vier minuten later had Nabil Akaazoun, na een combinatie met Iliass Bouzit, de score verdubbeld. Karim Mossaoui vergrootte met de aansluitingstreffer weer de kans op een Hoorns feestje.

Feest

De gasten bleven vasthouden aan de gekozen tactiek en in de omschakeling werd het meerdere keren gevaarlijk. Een sterk keepende Stet of de lat (schot Akaazoun) stonden een derde Heerhugowaardse treffer echter in de weg. Ismael Hamdaoui wist die wel te maken toen hij koud in het veld in de kruising raak schoot. Opnieuw werd bewezen dat een voorsprong van twee doelpunten nog geen zekerheden geeft. De aansluitingstreffer van Yoshua St. Yuste liet het publiek weer opleven. Toen Mats Velseboer in de reguliere speeltijd 57 seconden voor tijd de gelijkmaker binnen schoot was het feest op de tribune compleet.

Spanning

Ook in de verlenging werd duidelijk wat zaalvoetbal zo mooi kan maken. Hovocubo zocht naar de eerste voorsprong van de wedstrijd, maar stuitte keer op keer op Peter Rozenbeek. De sporthal ontplofte toen Mats Velseboer 35 seconden voor het einde van de verlenging doelman Peter Rozenbeek passeerde waardoor Hovocubo op een 4-3 voorsprong kwam.

Waar de thuisploeg feest viert blijft Marlène verslagen achter. ‘Het was heel erg spannend. We gaven een 1-3 voorsprong weg. We hebben teveel kansen gemist’, stelde Ismael Hamdaoui na afloop. ‘Hovocubo is een gehaaide ploeg. Felicitaties naar hun.’

Als de Heerhugowaardse ploeg over een tijdje zal terugdenken aan dit seizoen zal het trots zijn, beaamt Hamdaoui. Voetballend gezien hebben wij echt wat laten zien. Het doet pijn als je verliest, maar we hebben echt wat laten zien. We hebben vriend en vijand verrast.’

Hovocubo – FC Marlène (1-2 rust) 8. Hoessein Jabir 0-1, 11. Nabil Akaazoun 0-2, 16. 1-2 Karim Mossaoui, 31. Ismael Hamdaoui 1-3, 33. Yoshua St. Juste 2-3, 40. Mats Velseboer 3-3, 50. Mats Velseboer 4-3.