0 0
Leestijd:2 Minuten, 27 Seconden

Manuel Kuijk is verkozen tot beste keeper van het seizoen. De doelman van FC Eindhoven kreeg de meeste stemmen van de coaches en aanvoerders van de clubs uit de Eredivisie. 

BRON: KNVB

Heel verrassend was de nominatie van Kuijk niet. De 24-jarige Arnhemmer stond alle 22 competitiewedstrijden bij FC Eindhoven onder de lat en mag zichzelf dit seizoen ook de minst gepasseerde keeper van de Eredivisie noemen. FC Eindhoven kreeg dit seizoen 49 doelpunten tegen, wat in het zaalvoetbal niet veel is. Na een geweldig seizoen met slechts twee nederlagen ging het voor FC Eindhoven in de play-offs alsnog mis. Wel veroverde de Eindhovenaren de BeNeCup en de KNVB Beker. Onverwachts eredivisiedebuut
Al op 15-jarige leeftijd debuteerde Manuel Kuijk in de Eredivisie. Zijn eerste wedstrijd met LZV/ Kuypers tegen FCK/ De Hommel zal hij niet snel vergeten. ‘Mijn debuut in de Eredivisie kwam nogal onverwachts. Terwijl ik die dag op het veld al een wedstrijd had gespeeld, kreeg ik een telefoontje van Andre Kuypers, de grote man van LZV. Door privé-omstandigheden was eerste doelman Wilco Haanappel op het laatste moment verhinderd. Kuypers bracht mij hoogstpersoonlijk naar ’s Hertogenbosch en ik keepte een goede pot’. Na die bewuste wedstrijd kreeg Kuijk vaker de kans om zich te laten zien. Een seizoen later was hij eerste doelman bij een Eredivisieclub.

Landskampioen
Na vijf seizoenen bij LZV/ Kuypers degradeerde de club uit de Eredivisie en werd Manuel Kuijk opgepikt door ’t Knooppunt. De ploeg uit Amsterdam verzamelde een aantal sterspelers uit de Nederlandse zaalvoetbalwereld en zag in de doelman van LZV veel potentie. Kuijk had inmiddels zijn debuut gemaakt bij Oranje en was toe aan een volgende stap. Wat bij FC Eindhoven dit seizoen niet lukte, is de doelman toen wel gelukt. Met ’t Knooppunt veroverde hij de landstitel in seizoen 2016/2017. Ook toen is Kuijk verkozen tot beste keeper van het seizoen.

Met het landskampioenschap als hoogtepunt volgde direct daarna het dieptepunt voor doelman Kuijk. Na afloop van het seizoen bleek dat hij drie maanden met een gebroken pols in het doel had gestaan. ‘Dat was heel bizar. Ik dacht dat het een kneuzing was, maar later bleek het dus echt gebroken. Ik ben na de operatie ruim een half jaar uit de roulatie geweest. Maar ik ben wel kampioen geworden’, kijkt de goalie nu lachend terug.Helft van de stemmen
Traditiegetrouw worden na elk seizoen in de Eredivisie Zaalvoetbal de seizoensprijzen uitgereikt. De coaches en aanvoerders van elke club bepalen wie er worden verkozen tot speler, doelman, talent en coach van het jaar. In de categorie ‘Beste keeper’ kreeg Kuijk precies de helft van de stemmen. Hij bleef de andere genomineerde doelmannen daarmee ruim voor. Bence Meszaros van Tigers Roermond eindigde op een tweede plaats, gevolgd door Dave Stet (Hovocubo).

Volgend seizoen gaat de doelman met FC Eindhoven een nieuwe gooi doen naar het landskampioenschap. Maar eerst wacht aan het begin van het nieuwe seizoen de supercup.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0